Ставил, ставил, само не ти кажал исто ми се случи, па му ѕвонев цела у паника од каде сега таков јак исцедок и ми вика: па мислев дека знаеш дека ставам утрогестан после ембрионите и ми се извини што ме извадил од памет. Не паничи, од тоа ти е, а болките у стомак се најнормални.
Zdravo zeni borci. Preporaki za sto da se ispita posle transer koj zavrsi so biohemiska bremenost? Sekoj sovet e dobredojden
Биохемиската ти е добар знак.Од мое искуство, после биохемиска одма следниот циклус направив хистероскопија со скречинг (на мое инсистирање) и веднаш после два циклуси нов трансфер кој беше успешен.
Jas vo 2020 prirodna bremenos imav i isto bese biohemiska, i sega povtorno istoto i malku sum zagrizena. Megjutoa vo sekoj slucaj ke napravam skretching. Fala ti
Jas imav 3 biohemiski bremenosti prirodno od preporaka na mojot maticen ispituvav genetski muatacii i kariotip i izleze deka nekoj mutirani geni mi se slicuvale biohemiskite.. taka da mozes i mutacii na geni da ispitas i kariotip isto mozes
Здраво, дали кога сте поднесувале документи за втор ваучер со дијагноза Азооспермија и замрзнат материјал кој би се користел за второто ивф, сте приложувале и 2 спермограми во фзом? Исто ме интересира дали при секој нов обид треба да се прави ХСГ и/или хистеро и лапароскопија, а само 4DV ултразвук не е временски ограничен? Во првото ивф беше направен трансфер со 2 ембриони ама заврши со негативна бета.
Само потврда поднесов дека сеуште имаме замрзнат материјал. Побарај им во Ремедика ќе ти ја направат. Спермограми не треба. 4Д ехо ќе ти треба ново. ХСГ ново не ти треба, всушност не ти ни треба воопшто да поднесуваш. Хистеро/лапаро ако си поднела првиот пат, си ги имаат таму во архива, си важат тие.
Девојки ај помош совет, јас немам некое искуство. Другарка ми во понеделникот на 28.02 - прво инвитро имаше трансфер на 2 (3 дневни) ембриона. Денеска сабајле правела домашен тест и покажал негативен. Јас и реков дека е многу рано за да покаже и дека треба да почека бар 10 или 12 ден или како што и кажале на 14 ден. Што мислите премногу е рано за тестот да биде веродостоен
Премногу е рано! На три дневен ембрион уште 2 дена му требаат да се развие до бласто за да може да почне процес на имплантација и уште 3 дена за да се заврши процесот, па тек да почне бхцг да се лачи. Нека почека барем до 9 ден од трансфер за тест.
Девојки денес ми е 11 ден од трансвер,чекам за 2 саати резултат од бета.Пред 3 дена тестот ми покажа бледа линија.Сега гледам кафеав исцедок,можно ли е да добијам?
Не мила ,опушти се...ќе си имаш висока бета...имав и јас не само кафеав исцедок ,туку и баш крв ,па се испостави дека било имплантациско крварење , а јас бев сигурна дека ќе добијам...еве ме сега 28 недела почнувам ......и кај тебе ќе биде висока бета...те чекаме да пишеш
Јас бев така од 8 ден од трансфер , па до 12 недела...секогаш бев испаничена , а д- р што ми правеше ин витро ми велеше дека скоро секоја втора трудница со ин витро има кафен исцедок...сигурно си покриена со прогестеронска поддршка...ќе биде добро ,ќе видиш...ќе биде висока бетата
Чекајте да си прашам друго нешто Ви земаа крв од вена но дали ви зедоја од устата плунка? за кариотип прашувам
Го земав резултатот,ниска Бета.Имам уште 4 замрзнато.После колку циклуси можам да правам пак трансвер. Ако е со ваучер мора да чекам 6 месеци така?
Ako si bila so priroden ciklus, vednas moze vo drugiot ciklus, transfer da napravis. Ako sakas so vaucher, 6 meseci od prviot pat koga ti go odobrile treba da pominat. Zal mi e, povekje srekja sledniot pat. Biohemiska e dobar znak after all