Девојки мене ми истече важноста на ваучерот не го искористив сега ќе поднесам повторно за втор ваучер. Дали ќе треба да го доставам и листот со ваучерот дека не ми е искористен ???
Transfer na 3ti den, 11 dena po transferot b-HCG 9,37. Dali nekoja imala pozitivno iskustvo so niska beta?
Девојки дали на некоја од вас ви стигна ваучер од фондот а имате аплицирано во февруари? јас аплицирав на 03.02 и сеуште нема ништо
Немој да се секираш , мене ми извадија 14 од нив само 2 се оплодија , ДВЕ !!!! ако ми веруваш ги преплакав тие денови, башка фати викенд незнаев дали преживеале или не , што се случува , како напредуваат ... на крај преживеаа , направивме трансфер , еве тераме 16та недела Позитивна мисла , и со среќа
Едно вративте или двете? Моиве 3 арни биле, денес ми јавија.... Сабота здравје за сигурно ќе знаеме шо како. Незнам Трајковски дали ќе сака 2 да ми стави - хипопластична матка и тенок ендометриум имам. Додуша супер реагирав на терапијата, пораснаа и матка и ендометриум од 7 - 15 стана. Ајде нека биде добро кај сите
Moj sovet ne insistiraj, bas naprotiv, jas na eden embrion bi insistirala...bliznacka bremenost nosi rizici, posebno so hipoplasticna matka...od iskustvo na bliski ti kazuvam
Двете ги вративме , едно се фати ,така одлучи докторот, ќе ти кажат како е најдобро за тебе, а инаку на првото ин витро од 8извадени 5 се оплодија и ниеден трансфер не беше успешен , така да бројката нека не те загрижува Ќе биде оваа плодна година за сите
Со долг протокол бев и првиот и вториот пат , со тоа што првиот пат еден месец бев со мокрогинон па после почнавме со супрефакт и фостимон 14 дена примав, а вториот пат сменив доктор и он сметаше дека нема потреба од микрогинон , почнавме со супрефакт и фостимон 11 дена примав стимулации .
И јас имам хипопластична матка со тенок ендометриум, првото инвитро го правев кај Др. Тања на денот на трансвер ми беше 7 ендометриумот. Ќе можеш да споделиш што терапија примаше и што превземавте за матката можеш и во ЛП да ми пишеш.
Долг протокол, пред циклус триптофем, од 2 ден циклус триптофем и бемфола.... 4 дена пред пункција триптофем и мериоферт. На крај стоп инекција - на к беше ја заборавив. Мериофертов ме поду малку, со стопот се средив одма ама луѓе имам мака сега трагикомична. Многу ми се појача либидото деновиве, нормално ли е? Инаку јас имам мака со хипофизата - не ги лачи хормоните па пијам цел живот циклопрогинива за да имам циклус.
Devojchinja, dali e normalno posle neuspeshno ifv, Obilna menstuacija, preobilna, celi parcinja krv, prosledena so jaki grcevi I bolki vo matka?.. Dali od golemata doza estrofemi, pa se lupi endometrium ?!, Ama premnogu e...