Da, normalno e, i od mene kakvi cuda izleguvaa,partali, strasno bese. Samo prviot ciklus posle invitroto mi bese takov. I bidejki mnogu krvarev,povekje od 10dena, mi dade doktorot nekoi kapki za da zapre
Девојки од што може да дојде до биохемиска бременост.Првото ин витро ми беше успешно од прва.Сега правев со замрзнати ембриони ама ништо ниска Бета.Можно ли е од што не одмарав многу.Лежев само првиот ден,после се нормално освен што не кревав тешко.Со дете е малку тешко да одмараш толку време.
Ne mislam deka pricinata e toa sto ne si odmarala. Mene doktorot mi rece, posle transfer ti si bremena i isto taka da se odnesuvas. Da ne se napnuvas fizicki,da ne krevas tesko i so skali poleka, drugo se najnormalno. Ne se site transferi uspesni, prirodna selekcija, isto se slucuva i so prirodno zabremenuvanje. Dokolku sakas da si sigurna deka nema konkretna pricina, mislam da proveris genetski mutacii za trombofilija i kariotip. No, citajki tuka po forumov, vikaat deka biohemiska e znam deka sepak si bila bremena, i sledniot pat ke bide uspesno daj Boze
P.S. Ne napomenav, jas trite transferi gi odlezav 14dena doma, samo do toalet, tusiranje i do kujna da si zemam jadenje. I tikvi od trite Ke bide i na glava da zastaneme, ako trebalo.
Zdravo, moze da mi predlozite koj doktor od sistina e najdobar za pregled i konsultacii? Denes zvonev da zakazam kaj Palcevski no termin ima duri vo petok a ne mi se ceka tolku …
Не ми се верува да најдеш ни кај другите побрзо термин, не е многу една недела кај Лазаревски се чека и по три месеци
Jas kaj Lazarevski zakazav pred eden mesec za 1 mesec posle bidejki ne sum vo mk i edvaj ni dadoa termin koga ke sme na odmor i toa poslednite 4 dena
Zdravo sakam da prasam odam za 1 mesec na 1 razgovor kaj Lazarevski, dali nekoj moze da mi objasni procedura sto prasuva kako koi dokumenti gi imam da mi objasnj se i posle koi ponudi vi dava. A imam Hsg praveno pred 2 meseca ama koga si gi pobarav dokumentite ne mi go pratiaja naodot dali ke imam problem i dali ke mi bara uste 1 bidejki so mnogu maku go izdrzav ne 1 dvapati mi pravija bidejki prvoto ne izdrzav. A kanalite mi se proodni nemam problem so niv
На прв разговор јас му ги дадов сите документи копии што ги имав поднесено за ваучер ти кажува какви протоколи постојат краток и долг и според документите ке одлучите по кој ке одите јас конкретно одев со долг, околу ХСГ и јас го немав ми беа снимките во фонд па морав да правам ново сега нз кај тебе каква е ситуацијата ама јас имав хидросалпинкс и мораше да види точно каде се наоѓа
Другарки, барам низ Скопје клексани 0,4 никаде нема. Имаат некоја замена, шпански бренд, со истото генеричко име enoxaparin. Дали ги рефундираат овие и дали некој ги зема?
Jas ne sum vo mk i ne pravev vo mk tuka kade sto sum me odbi zdrastveniot fond i sega koga ke sme na odmor planirame da sredime dole pa koga ke treba jas ke si doagjam. Inaku kanalite mi se proodni nemam problem ama pominav niz mnogy maka, a ako moze da mi objasnite za dolg i kratok protokol
Девојки и од мене едно прашање 4 ден од трансвер имам гечеви во матката поврмени менструални болки некој повремени болки во половината.. дали треба ова да ме загрижува
Ne sum sigurna dali gi refundiraat ovie, mene mi rekoa deka ne gi refundiraat, jas zemav enoxiparin rovi, tie gi refundiraat. Ama prasaj vo apteka bi trebalo da znaat.
Здрабо, на 22.02 правев трансфер на 2 замрзнати бластоцисти. Дали денеска или утре ако направам тест преку урина може да ми покаже?