Може да користи веучер и за замрзнати ембриони. Јас сега ќе користам втор ваучер за трансвер со замрнати ембриони но за прво дете
I so zamrznati embrioni moze da se pravi preku fondot dokumentite se isti samo treba prvoto detence da e postaro od 18 meseca i denes procitav na post deka trebalo e otpusno pismo od prviot poragaj.. Srekno
Мислам дека можеш да си поднесеш за ваучер за второ дете а да го искористиш само за трансфер. Кога сакав јас да поднесам вработена во фондот ми препорача да го направам приватно (и јас имам замрзнато) а ако не успее да си поднесам за цела постапка, да не го арчам. Нека ме поправи некој ако грешам ама тоа е мојот муабет дирекно од местото
Колешка моментално прави инвитро со замрзнати, а правеше и пред 3 месеци - неуспешно. Нека си праша во фонд членката сепак.
Здраво девојки, на 11 ден по трансфер бета-хцг беше 9.37 (пониска од очекуваната) по 48ч 25.16, што е позитивно. Следна проверка на бета во вторник... Се надевам дека се ќе биде во ред...имате ли некоја препорака или слично искуство?
Јас мислам дека е добро бидејки се е дуплирала за 2 дена односно 14 ден треба да стаса до 100 што тоа е добар знак.. ти држиме срекја
Jas mislam da odis direktno tamu mene za vtor vaucar mi pobaraa izvod od sinmi a jas za prviot imav pusteno izvod I posto ne sum od skopje majkami otide direktno tamu I barase doktor od komisija Im kaza za slucajot duri I mi se javija mi se izvija I telefonski odma mi kaza odobren ti e vaucarot zatoa neka ne te maftaat I ne zvoni Kaj sekretarkite tuku direkno tamu moj sovet
Одобруваат јас пред 1 недела правев трансвер.Ти требат истите документи како првиот пат освен спермограми.Плус извод од прво родено дете,отпусно писмо од болница од пораѓај и плус договор од болница дека уште чуваш замрзнати емриони.
Девојки после колку време добивте циклус после неуспешен трансвер.Два три дена имам само привремен кафевав исцедок, не ми изгледа тоа како циклус.
И јас прочитав, ама отпусно не ми побараа, само извод од прво дете. Да прашам женски на прв разговор за ивф прават преглед, да одам било кој ден од месецот, само муабет е? Тогаш се одлучува каков протокол ќе биде? Па после може да си одлучам кога да правам? Сакам после јуни ама сега да одам на разговор Успех кај сите што чекаат
Ме интересира некоја што скоро плаќала продолжување на замрзнување ембриони во Систина оваа година, да не имат накачено, април треба да платиме по една година.
Па на прв разговор јас ги носев сите документи што ми беа поднесени во фондот копии ми направија преглед и се договоривме што и како ке правиме понатаму. Јас бев на разговор декември па имав лапараскопија и дури сега пред некој ден имав трансвер бев со долг протокол.. среќно на сите што чекаме да се израдуваме до позитивни резултати
Da, moze! Jas ispituvav na detska klinika i rezultat imav za 2 nedeli.Ke zemes upat za tebe od maticniot ginekolog a za soprugot od opst maticen,upatite moze da bidat prioritetni i da bidat za detska klinika oddel pedijatrija ( da pise na upatite za genetsko sovetuvanje) . Ke ja pobarate Dr.Elena ( taa e endokrinolog i geneticar )
Девојки примам Триптофем веќе 6 дена, добив ама е оскудно. Не ми била до сега оскудна до волку па се мислам дали е океј или да се грижам.