Фала Suze18992. Пред една недела ми покачи 100 и два дена 125. Една година не може да ми се среди ова. Редовно одам на контроли и нон стоп ja покачува и терапијата и TSH то ми е на горна граница.
@77Seven77 јас имав ендометриоза циста на едниот јајник а другиот ми е изваден 2014 година заради водна циста..плус имам и Хашимото...на 34 год почнавме со обиди и направивме 2 инсеминации безуспешни..аплицираме за инвитро по скоро 2 години обиди и заради годините 36 и едниот јајник одма добивме ваучер. додека чекав да ми дојде за да почнеме со инвитро јас природно останав бремена. Малата сега ќе прави 2 години. Сега сум повторно бремена на 39 години повторно природно по само 4 месеци обиди. И јас бев преплашена ама ете бидна и тоа два пати. Со среќа и со лесно. Што те интересира слободно пиши ми порака.
За еден месец оди провери го ТСХ во меѓувреме пробај и поздраво да се храниш земи Селен јади варени јајца барем еднаш неделно.. Незнам колку влијае искрено али ако јадеш пилешко избегнувај го затоа што и тоа е полно со хормони.
Фалаа MikicaBt... после се што прочитав на интернет многу ме израдува со ова што го пиша, ми даде надеж... Имаше ли проблеми со хормоните во бременост заради хашимотото?
@77Seven77 од мене совет да закажеш консултација кај Др. Бранкица Крстевска во Срце. Или во Ремедика има докторка што ја фалат на форумов исто така многу добра.
kade na koj broj vi ja kazaa taa infirmacija i jas imam podneseno na 07.02 i zvonev deneska spomnav i deka sum procitala na forum od tamu mi kazaa deka ne se zapoznarni so takvo nesto so i spomnuvam
Јас на 03.02 ги поднесов документите и сеуште немам никаков одговор. Пред неколку години кога поднесував прво на емаил ми праќаа известување па потоа на домашна адреса ми стигаше одлуката. А сега кога ги поднесував ми рекоа ќе ти се јавиме па ти ќе ни кажеш дали да ти ги пратиме или сама ќе си подигнеш од кај мајка Тереза.
На сите броеви ѕвонев, на овој добив. Да не сум разбрала погрешно, ама кога ме праша за датум кога сум поднела и реков на 10 февруари, ми рече така дека сите се поминати, до 15 и 16 февруари. После се објаснив дека сум од друг град и дека тука сум ги доставила во нашиот фонд, тогаш ме праша за матичен број и ми рече дека не се поминати покасно стасале кај нив документите, да очекувам во наредните две недели.
Здраво девојки, собирам тестови за да одам на ивф, испаѓа дека правам папа тест ден пред менструацијата, што да правам? А промените во секретот веќе ги чувствувам, менструацијата ќе дојде за ден-два сигурно. Нешто се случува постојано, ги губам деновите тоа ме прави многу нервозена.
Sreken 8mi mart na site dami! Denes kako za 8mi mart dobiv poklon koj se narekuva bolka namesto da go slusnam srceto na moeto bebence mene mi kazaa deka nema poveke bebe za zal toa e zivotot gospod dava i zema poveke sreka sledniot pat so lesno na site
Среќен 8 март на сите нас зошто ние сме синоним за борбеност , љубов , издржливост. Главата горе , бидете горди што сме жени.
Обавезно клексан пред трансфер штом си со мутации, јас исто се боцкав пред трансфер и по трансфер допозитивна бета па се до крај на бременоста, пиј метилфолна и метил б12 обавезно за мутациите. Со среќа