Devojki zdravo, Deneska mi e 9ti den od transfer na embrion od 3 dena. Sabajle pravev test selfclear no bese negativen. Dali e rano ili poleka da se pripremam za negativen ishod ?
Рано е јас правев до 5 дневни ембриончиња и линијата е бледа така да мислам кај тебе дека е уште рано не се разочарувај
Ti blagodaram i cestitki Znam deka e rano, no citajki gi prethodnite iskustva ovde a i deka ovoj test detektira i pri najmala koncentracija mislev ako e uspesno ke pojavi barem bleda crta. Sekako kje cekam do ponedelnik za beta.
30000 денари е трансверот, потоа зависи дали ќе примаш некои инексии или не, ако нешто примаш се наплаќа, ако не само трансвер е 30000 денари
Mi gi dade za 10 dena. Jas pocnav da krvarim vo 5ti den, mi rece da gi prekinam vo 7dmi den, i vo 8miot den pocnav da krvarim po obilno
Девојки сте испитувале ли естрадиол после стимулации? Јас сакав да идам на природен циклус веднаш после неуспешно, но Е2 на 2 ден ми е 220. Другите хормони се уредни. Ќе видам на ехо што ќе каже докторот.
Tvojot e dobar, takov treba da bide na 2-3 den. E sea mojot dali e od stimulaciite prethodniot mesec i dali e ok za postapka ovoj mesec neznam.
Ako na punkvijani pred punkcija si imala poise folikuli bez razlika naniahodot mozno e da bidat izmesteni Kaj tebe neli rastea okolu 8 folikuli Ne sinprai stresovi
Честитки @Bebce ❤️❤️❤️ Туку да прашам, знам дека е многу рано, 5 дена од трансфер на бластоцисти - Имам повремени болки во кичмата и во препоните. Друго ме загрижува што од време на време, ако подолго стојам имам трнење и мала вкочанетост во десната нога. Дали е ова нормално после трансфер?
Сакам да споделам позитивно искуство во болница Плодност, со поддршка од ембриолог Стефан Матиќ врв на професионалност и посветеност, што ретко се среќава во здравствениот систем, др. Таше Трпчевски мајстор на својот занает и пријатен и услужлив персонал! Прво ИВФ, дијагноза ниски оваијални резерви, 1 фоликул успешно оплоден и многу надеж за лесна и успешна бременост и породување