Zdravo , ima li nekoja clenka so iskustvo za spermogram na GAK ,( dali se ceka mnogu za termin i dali rezultatot se dava istiot den?) Ili pa vo druga drzavna ustanova kade najbrzo se zavrsuva rabota ( nesum od Sk, a sakam vo isti den da napravam 3/4D i spermogram za mm)
се рачуна од последната менструација , изгледа ти си заборавила хехе,со лесно на сестра ти,сега сигурно е 4 недела...
za trmin zavisi kako ke nacekas koga ke ima slobodno a rezultatite gi dobivas istiot den milsm po 14 casot bese
Da ve prasam samo nesto dali e normalno da nemas voopsto krv ni na brisenje ni na nisto? Onaka prasuvam i sto mislite koga da napravam domasen test? Fala mnogu pravev transfer inace minatiot cetvrtok
Нормално е , и јас немав ни капка , ни И од имплантациско , тест домашен според мене не , ама ако сакаш барем почекај до 12ти ден
Женски, после колку време од пункција добивте мензис? Јас на 02.02. имав пункција со краток протокол, 3 дена после пункцијата крварев 4 дена (но, тоа не ни беше мензис, не примав прогестерон, трансфер одложен за понатака заради лесен степен на хипер). И од тогаш навака немам добиено. А, баш биднувам нетрпелива зашто сакам трансфер што поскоро.
Девојки вчера имав пункција, денес стомакот ми е тврд, издуван и многу ме боли. Како да се имам прејадено и да ми отекол. Дали е ова нормално, дали е од терапијата, не знам како да ппстапам? Некоја со слично искуство?
Дали после инсеминација задолжително е да се провери бета. Дали го бараат тој документ? Јас добив ден пред да проверам крв па затоа и не отидов, да не згрешив
Не е тоа премногу, не би требло. Ама, ја имав такви болки и тврд стомак како што ми опишуваш, и ми помина за неколку дена. За евентуален хипер треба да следиш килажа и обем во стомак да не се качув нагло. И протеинска исхрана.
Ако мислите за ваучер, не бараат. Не е наведено ниту во листата на документи на сајтот на ФЗОМ. Јас ги поднесов само извештаите од инсеминациите, не ми побараа ништо друго.
На ГАК закажување има термин после 2-3 недели, а резултати нареден ден. Во приватните резултат или истиот ден или нареден ден
Само документот од инсеминацијата ти треба. Јас 4 пати правев, а немам проверувано преку крв, со последната дури имав и бременост, ама сега кога поднесував документи, само тоа доставив од денот на инсеминацијата што е.
Малку глупаво прашање... Треба да почнам со стимулации, докторот ми рече да одам на 3 ден од менструација да ме види на ехо. Дали гледаат со вагинално или обично ехо? Зошто ми е малку непријатно...
Pocni da se spremas psihicki vo vrska so pregledite. Vo procedurite na invitroto/inseminacii/bremenost (prvite nedeli), doktorite skoro celo vreme vaginalno ke te pregledat. Povekje gola ke bides pred doktorot nego pred mazot lol