Фала многу на сите па чекам и другите членки да ни пишат убави вести.. инаку цело време ве следам и вашите искуства ми помагаат многу за секој проблем
Ve citam ovde kako zboruvate za eho na 3ti den od mens. za nivoa na estrogeni i progesteroni,za debelina na endometrium… pa me interisira koj vi gi gleda i ispituva? Da vi kazam deka mojot doktor me vide ednas pred dobivanje , i toa 2 sekundi BUKVALNO i mi ja otvori vratata i me turna da si odam oti imal rabota, pa slednoto eho mi bese zakazano duri na 6tiot kao demek prva folikulometrija,i toa doktorot bese otsutrn pa sestrata mi rece ,,kako sakate, ako sakate dojdete vo ponedelnik da ve vidi” …kako da sum otisla na rutinsko eho. Poslednoto eho mi bese na denot na stop inekcijata i TOLKU. Nit eha nit nivoa na progesteroni , nit debelina na endomentrium. Mi dadoa terapija od 8 reda i nikoj za nisto objasnuvanje nikakvo ne mi dade. Duri uste ne mozam da gi dobijam deka betata e niska i deka valda treba da prekinam so terapija na prazno. Dali samo moeto iskustvo so utnat tim/ klinika e vakvo ili stvarno procesot varira od klinika do klinika?
Да си смениш доктор и клиника. Има клиники каде што ќе си отидеш со позитивно искуство. Јас кога го правев моето ивф патував на два дена Ск-Бт за мерење фоликули. И мојот доктор има 100 пациенти ама на секоја и посветува доволно внимание.
Нз како мо Јас како почнав од 3 ден на циклус така продолжив да одам преко 2 дена на мерење на фолукули, естрадиол и искрено сум задоволна и од докторот и од сестрата и од целиот тим.. мислам дека си ја утнала клиниката а и нз како може да има толку незаинтересирани доктори за таква осетлива работа
Izvini za prasanjeto, kaj koj doktor si? Nema logika kako moze da ne ti merel estradiol pred punkcija.., mnogu neodgovorno od negova strana
I uste nesto devojki… Posle kolku vreme od prekin na terapijata ste dobile? I dali nekoja ima iskustvo so transfer na smrznat embrion vednas na sledniot ciklus posle neuspesno?
Moze glupo prasanje no imam zakazano kaj Jani na transfuziologija, pa kade e potocno toj? Dali vlezot kade se odi za labaratorija na transfuziologija?
После неколку дена добивав, и да имам искуство и не би ти препорачала доколку сега си правела пункција и стимулации, подобро да одмори телото. Јас така првиот пат со свеж ембрион неуспешен, па одма следен циклус замрзнат и тој неуспешен ми беше, ама тоа не е репер има и девојки кои успеале. Ти најдобро си го знаеш телото и докторот што ќе каже сепак. Али затоа сега трет трансфер после скоро 1 година одмор и дополнителни испитувања имам успешен трансфер и сум 13 недела Ти подакувам успех
A kako e procedurata, pak li so terapija? Pretpostavuvam nema stimulacija na jajnici zasto vekje ima embrion. Jas imam eden zamrznat i strav mi e deka moze nema da prezivee po odmrznuvanjeto i sve za dzabe, a nikoj ne mi go kaza toa kako rizik.