Нема стимулации но имаш терапија секако а за одмрзнување секогаш има ризик да не преживеат дел од ембрионите. Само позитивно, ќе биде!
Девојки имам Лензето спреј еден цел неотворен и еден отворен . Рокот е до крајот на месецов . Ако на некој му е потребен ги подарувам . Пишете ми во порака
Дали во Систина боцкаат стоп инекции и каде? На ургетно ли? ***едит ми дале овитрел да боцкам, како што гледам поткожна е и таа
Девојки дали шемите за стимулација (оние ливчиња што ги носиме кога се боцкаме) ви ги враќаат вас? Или остануваат кај нив на клиника?
Зависи од клиниката. Во некои клиники има само една шема која ја задржуваат, во некои даваат една шема за пациентката уште на почетокот од постапката.
Jas bev kaj nego i mn sum nezadovolna od cela sistina mislam deka voopsto ne se posvetuvaat na pacientite ama toa e moe mislenje, a najdobri i najgrizlivi se od new born clinic posebno tatjana i Vladimir
# драганаск Јас сум била пациент и во двете клиники за ивф. И престанете да фаворизирате доктори од Њу Борн. Никој овде не пишива за нивните пропусти, негативни коментари,и правење трансфери со висок пролактин... и да не набројувам уште. Не ти е точна информацијата дека Систина не обрнува внимание на пациентите. Баш напротив, добиваш услуга на ниво. Покриен со терапија од сите страни.
Jas iskreno nemav dobra usluga vo sistina no nema potreba od raspravii, site imame razlicni iskustva vo razlicni kliniki. Taa samo si kaza svoe mislenje.
Јас сметам дека сите позитивни и негативни коментари за доктори и клиники, доколку ги барате да ви ги споделат, побарајте ги во порака. Навистина е 10000пати е расправано на темава и многу лошо влијае да коментирате а некој треба да прави пункција или трнасфер непосредно баш таму. Вистина не треба да читаш нешто што не те интересира, но ќе пролета и некој ваков коментар. И јас имам негативно искуство па не го шлапнав тука на ѕид.
Девојки ви се има случено додека е иглата во стомак да ви истече од лекот надвор - leakage да има од шприцот? Конкретно за Бемфола прашувам.. Вчера додека се боцкав изгледа иглата ја имам некако свртено во стомакот и денес исто и неколку капки протекоа надвор.. Дали треба ова го напоменам следниот пат кога ќе сум на мерење хормони и ехо , дека 2 дена не сум примила цела доза уствари.. или не е загрижувачки толку?
Знаев дека уште кога го напишав негативниот коментар за Њу Борн, ќе бидам распната од многу членки. Многу пати тоа се има случено до сега. Бидејќи ние сме навикнати за нив само на ѕид да читаме позитивни коментари, никако нешто спротивно.
Здраво девојки, кога почнав да се подготвувам за ВТО не мислев дека ќе имам многу проблеми но секоја анализа носи некаков проблем. Денес открив дека имам hypothyreosis primaria tsh 5.56 Добив терапија: Еuthyrox pon-pet 1×25 Euthyrox sub-ned 1×50 Може ли да поминам комисија со ваква анализа или да чекам да биде под 3? Дали некој знае што може да ми помогне со диетата? Благодарам
Клиника не спомнав, ниту доктор. Јас имам одлично искуство таму. Не е убаво да се прочита било каков негативен коментар за било кој доктор и клиника. Има презадоволни од докторите со кои јас имам страшно искуство па дури и пофални зборови. Барем да се поштедиме од психолошкиот момент “леле на таа што и се десило со тој доктор..”
Еве јас пишав пред некој ден дека бев задоволна многу ама Трајковски не ми дојде на трансфер, што ми засмета.... Ама колку што разбрав тоа често се случува и во другиве клиники. Шо знам, јас баш па сакам разни искуства да читам и сакав да предложам да има посебна тема - инвитро специјалисти, добри и лоши искуства. Ко што имаме и за мат. гинеколози. Туку сакав да прашам - 1 недела после трансфер, повеќе болка дур го ставам клексан от, омалаксаност и блага внатрешна температура? Добар знак или лош?
Mene i den denes me pece kleksanot koga se bockam i imam citano i od drugi clenki deka pece pa verojatno e normalno a temperaturata odkako ostanav bremena do denes mi e blago pokacena (36. 8- 37.2 se dvizi)