Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.083
    Moze da spodelis kaj pravese

2. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.102
    Имала некоја од вас вакво искуство?

3. дамјана

дамјана Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    252
    Не е загрижувачки ,не се секирај...скоро секогаш по малку ми капнува надвор , и кога примав бенфола ,и цетротиде и клексан...не се оптоварувај со тоа

На Mihaela123456, Milititi и babybubu им се допаѓа ова.
  4. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    2.890
    Ve chitam nanazad nekolku str. i nemozam da svatam shto postojano e Sistina i ivf d-r od tamy na tapet i kritika
    Nemam nishto protiv drugite,no eve na primer zoshto pa za Nju Born i d-r Trajkovski nemate losha kritika,tolku e SUPER USPESHEN?
    Sekoj si ima nekoe iskustvo od nekade (dobro,losho),no ova okolu KLINIKAVA shto samo pofalibi ima navistina vo ochi upagja.

На Alex*, Tiffany01, DaisyDream и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Надја

Надја Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    42
    Откако ќе го аплицираш лекот не ја вади иглата одма почекај 10 секунди(за да се абсорбира лекот поткожата) па извадија.. Инаку не е ништо страшно капка две да истече, но за да си мирна примени го ова ;)

На Marija2007 и babybubu им се допаѓа ова.
  6. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.102
    Мене ова ми се случува додека ми е иглата боцната, баш напротив ја вадам бавно. Затоа и не ми е јасно како може да протекува а да е боцнато…

7. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    Kje pomislam deka new born ima 15 profili na forumov za da pisuvaat dobro za sebe i da ja branat klinikata, iskreno.

На Gemini_23, DELFINA81, Marija_b и 7 други им се допаѓа ова.
  8. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    5.923
    Јас веќе мислам :D

На NNA, Marija_b и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  9. драганаск

драганаск Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    Zdravo da ve prasam dali ima. Vrska koga e napraven domasniot test? Fala i dali testot testot ke. Pokaze rezultat zasto denes mi e 10.den od. Transferot fala

10. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.830
    Во Ремедика и во Плодност нема теоретски шанси пункција или трансфер да ти прави друг доктор освен докторот што ти си го избрала. Дали е празник, викенд, апсолутно нема теорија интервенцијата да ја направи друг доктор, па уште без најава така да се појави во сала (освен се разбира ако не е оправдано спречен, ама тоа се исклучоци и се случуваат многу, многу ретко).

И во Систина ми се чини дека праксата е иста, се случи лани да се појават други доктори како замена, ама ова беше во период кога и Ивановски и Лазаревски се разболеа од ковид и на пациентките претходно им беше кажано дека нивните доктори ќе ги нема, а ќе има замена, па дури и на тие што беа пред процедура им беше дадено право на избор дали ќе продолжат кај замената, или ќе го чекаат нивниот доктор да се врати. А ова со Њу Борн што ти се десило тебе, редовно го пријавувале и други членки. И апсолутно не е во ред.

На natasam, AnaAnaBanana, lia22 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.007
    Допаѓања:
    39.244
    Не го мисли тоа, мал ризик е.
    Јас досега двапати правев крио трансфер, не ми паднало на памет дека ќе има проблем при одмрзнување.
    Не си стварај дополнителни оптоварувања. Кога ќе си подготвена, ќе направиш, секако и др што мисли е важно .
    Терапија може да има минимална ако треба да се осигура дека ќе има овулација ама не е таква како при стимулација туку далеку полесно.

На Rtulka, aaabbbvv, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ladystardust

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.830
    Доколку ембрионот што е замрзнат е со добар квалитет (а најчесто само такви и се одлучуваат да ги замрзнат) и е замрзнат преку постапка што се вика витрификација (а која последниве години целосно ја замени претходната стара техника на замрзнување каде ризикот за неправилно одмрзнување на ембрионот беше многу поголем), шансите да не се одмрзне ембрионот и да не продолжи да се дели по одмрзнувањето се виртуелно НЕПОСТОЕЧКИ.

Баш како и @_Vera_ , лично сум поминала само еден трансфер со свеж ембрион, сите други ми биле криотрансфери, ни на крај памет не ми паднало дека ембрионите нема да се одмрзнат како што треба. Таа грижа можеш слободно да ја избришеш. Околу терапијата, стимулации нема, но се прима терапија за подготовка на ендометриумот и поддршка на бременоста (естрогенска, прогестеронска, антикоагулантна), во зависност од тоа на каков циклус ќе одлучи докторот да одите.

Последна измена: 13 март 2022
    На NNA, Rtulka, Sienna_MK и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Најавено ми беше и мене дека нема да е он.... Може имал причина, цела недела го немаше, ама ете јас уште неможам да преболам и лута сум. Не сум му била на контрола уште,рано е - трансфер пред една недела правев, ама ќе му речам ич не ми е гајле. Ми должи барем извинување, приватна клиника е на шо личи.

Терапијата супер ми ја истера, пункција топ-на нозе веќе утре дента бев и на крај ја заеба.

И да останам трудна мислам пак ќе сум му лута хах

На Rtulka, aaabbbvv, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. ladystardust

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.830
    E така, после позитивен тест, секоја недела да му идеш на ехо, да не го оставиш на раат :)

На NNA, biba818, Rtulka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. драганаск

драганаск Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    Zosto 10 den od transfer Sega napraviv test sure check i mi e negativen si Edna crtka a stomakot uzasno me boli mi se spie i nervozna sum? Dali e rano ili sepak e negativen? Ve molam za odgovor

16. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.046
    Хах и ќе му речам не ги стави ти ама сакам да ги изгледаш до крај а не ваму таму да ме праќаш хаха

Јас пред да појдам по доктори, се двоумев меѓу Ремедика и Њу Борн - ради него дојдов у Борн.

На _Vera_ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.007
    Допаѓања:
    39.244
    Испитувањата на хормоните обично почнуваат откако ќе добиеш, значи по прегледот на втор/трет ден од циклус кога ќе отидеш. Дебелината се гледа при фоликулометријата. Ако не ти ја кажува докторот, не мора да значи дека не ја мери. Сепак, се сложувам со сите што ти кажаа ако не си задоволна , да смениш тим, па и клиника ако треба.
    Жал ми е за резултатот, под еден е сигурно дека нема бременост и ако не си прекинала со терапија, прекини си, не мора да го чекаш докторот. Кога Ќе си спремна ќе си продолжиш пак.

Некој спомна шема за стимулации, мене мојата ми ја даваа. Во New Born. И сум задоволна од клиниката. Не можам многу да споредувам, само еднаш сум била во Ремедика, ми се допаѓаат одредени аспекти овде, сум пишувала, да не излезам бот што ги фали само :bandit:

Инаку како што спомна @lia22 , никој не е супер успешен. Иако бев задоволна од др, кај мене не беше успешно. Не сум за фаворизирање било кој доктор. Луѓе се, иако професионалци, имаат киксови и не може ниеден да е 100%успешен, па ни да ни се допадне на сите.

А па и да ви кажам право, не мора да значи ако сте го одбрале "правиот" доктор (читај:најуспешниот, најфалениот најпрофесионалниот, најтешко достапниот, или не знам уште по кој критериум нај нај нај) дека ќе успее.
    Имаат успеси и не толку на, нај, нај доктори. Има и други фактори освен знаењето и "раката" на докторот. Сакав да кажам, и малце среќичка:l: треба . Се надевам дека не звучам негативно, само сакав да споделам перспектива дека не е Бог докторот.
    @Bebce ❤️❤️❤️ , честитки :*:l::*

На natasam, lia22, Only1 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.240
    Допаѓања:
    118.836
    Немам искуство со трансфер ама би те советувала (а и сите тука) да не правите шур чек тест.
    На бета 300 ми покажа негативен тест.
    По другите теми куп членки се жалат од истиот.
    Со среќа (fingers)

На Mihaela123456 и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  19. драганаск

драганаск Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    Dali denes ako najdam evetualno labaratorija sto raboti denes 10 den ke poakze hcg beta i dali znaete nekoja labaratorija sto raboti denes? Fala

20. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    88.166
    Не си прави стресови денеска, знам дека сакаш што побрзо да дознаеш но почекај до утре и извади си бета. Ништо нема денес да промениш освен што ќе бидеш нервозна. Ти посакувам успех (fingers)

На NNA, januari19 и Sienna_MK им се допаѓа ова.