Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Shto se sluchi mila
    Bash vcera procitav deka si najzadovolna od niv;(

2. драганаск

драганаск Истакнат член

Greska bese sakav da go izbrisam ama zaboraviv i neznaev deka forumot ima rok na brisenje

3. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Ej daj prekinete vekje, vcera najdobar doktor, denes najlos, ta dali sistina,born,remedika. Ve molam. Site se strucni i sekoj so svoe iskustvo i srekja.

Bejb15, Tiffany01, Brooklyn and 4 others like this.
  4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

ETE zasto ne treba da se zema za zdravo i gotovo sekoe mislenje ovde. Ne moze be covek za 1 mesec da promasi totalno mislenje za strucnosta ne covek so najmalku 10 godini iskustvo na ova oblast i da pisuva ovde kritiki za istiot. Daaj briberete se so losi komentari. Ne mozes za tolku brzo da smenis mislenje aman

Meckicja and januari19 like this.
  5. Симонбомбон

Симонбомбон Истакнат член

Здраво девојки на 25.02 поднесовме документи за ваучер, ме интересира што мислите според вашите искуства кога најрано можам да очекувам одговор,морам да напоменам незнам како можеше да ми се случи таков пропуст ,најверојатно од возбуда не го запишав бројот на тел.само е-маил е запишан поздрав и убав ден.

6. lia22

lia22 Популарен член

Od A do Sh imame isto mislenje (isti prioriteti),bolnica ni treba za priblematikava ne feng shui prostorija i kluch na vrata po 17h
    Ne sum bila pacinet na Remedika iako bev na konsultacija tamu kaj d-r Dimitrov (ok vpechatok mi ostavi vo pogled na razgovor i predlozi shto za mojot problem reshenie,no mi reche da razmislam zoshto ne bi pak kaj doktorot koj veke me znae najdobro zoshto odluchuvam vo afekt i blagodarna sum ne pogreshi).
    Gospodin Trajkovski rasean do trt...pa aj ushte edna histeroskopija ama jas da ti ja pravam,ne zoshto ushte edna se e ok,estradilot ti e enormno pokachen tamu e problemot-ispitav i reche da mu pratam na viber samo seen tolku vo normalni granici beshe ni duplo ne beshe pokachen,a da i zoshto sum se brzala pa i prirodno sum mozela da ostanam bremena da sme si dale vreme so maz mi mladi sme bile,abe ti ne reshavash jas koga da rodam.

7. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Од прилика за месец дена

8. Алек***

Алек*** Истакнат член

Hehe istite muabeti poleka ke ostanes do slednoto ivf prirodno(facepalm)
    Zabeleski ima mnogu za cela bolnica...
    I plus ovie na pult sestriti tolku javno I glasno zborat. Pa mora li cela cekala vnatre da ne razbere deka sme za punkcija ili transfer.Pa to e privatna rabota(facepalm)
    Nitu na edna punkcija, ne dojde da prasa kako ste, da pomine vo soba...

Mihaela123456 likes this.
  9. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Jas sum so tubaren faktor, sekoj pregled mi vikase probuvajte prirodno i sekogas morav da potenciram deka nemozeme prirodno.
    I smetam deka ovie kritiki se produktivni, bidejki na forumov Trajkovski e pretstaven kako najdobar od site doktori, a ne e taka realno.
    Sekoj si e dobar sam za sebe i sekogas doktorot kaj koj kje uspeeme kje ni bide najdobriot, apsolutno, no dobro e da se znaat i negativnite strani.
    Ili ako vekje sakame da bideme pro evropski, da se pisuvaat iskustva bez da se spomni doktor.
    No nemoze da se pisat samo preporaki, a ne nezadovolstva.
    Tie dve raboti odat zaedno.

10. Hope06

Hope06 Истакнат член

И мене за жал патот за бебе ме одведе до сите приватни клиники.
    Плодност- поминати 3 години со ништо не ви е, па хистероскопија, па инсеминација, и да ми речат за ин витро сте ама на приватно, нема шанси да добиете ваучер.-разочарување
    Њу борн-одам со целосна документација докторот ме прегледува и ми вика не знам што да ти кажам-разочарување
    Ремедика-можеш со инсеминација, закажувам, одам и докторот заборавил дека има инсеминација си оде додека јас чекам! Им давам 2 шанса правам уште една инсеминација, набрзина изведена да не кажам како ред да помине -Разочарување
    Систина- здравје утре сум на трансфер, со ваучер и презадоволна од внимание, покриеност со терапија, анализи, испитувања и објаснување што ми прават.

NNA, BelataMasai, DaisyDream and 9 others like this.
  11. BelataMasai

Ako ti e za uteha i mene remedika me zaboravija za inseminacija xaxxax

12. Hope06

Hope06 Истакнат член

А вториот пат ме заборавија после инсеминација на столот, 3часа гола, сама се снајдов и се симнав. Сестрата ми вели па ти не ли си замина. :D

Community and Nikolina35 like this.
  13. BelataMasai

A be dobro ti napraile :D
    Mene me stanaa po 5 min
    Vikam treba poise
    Ako treba da fati ke fati ajde :D
    Sledekja

Nikolina35 and Hope06 like this.
  14. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Значи не сум била само јас хаххха среќа и маж ми беше со мене па ја потсети сестрата зошто смрзнав на столот , тоа беше првата инсеминација таму и завршив со нив имаше уште некои пропусти од страна на докторот што не сакам да се сеќавам, ама било поминало :D

Hope06 likes this.
  15. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Дали некој има случај на варикоцела трет степен со азоспермија и покачен фсх ? Од мицковски во ремедика мислење е да се оперира одеднас варикоцелата и микротесе, од плодност да не се оперира варикоцела ,терапија да прима па тесе, остана уште од систина да видиме мислење, ако имате искуство некое споделете незнам која насока е попаметна...

Mihaela123456 likes this.
  16. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Shto e so toj Tase bre za varikocelata. Soprugot imase mislam 1 stepen varikocela, spermogram oligospermia, tase normalo da ne se operira, spermatozoid kje nemal kao posle operacija.
    Sepak go slusavme urologot. Posle operacijata ima normalen spermogram.
    Znaci za operacija za varikocela kje si baras mislenje od urolozi, a ne ginikolozi.
    Tuka imam citano clenka so katastrofa spermogram posle operacija na varikocela posle neuspesno invitro prirodno zacna.

Arnisa, Meckicja and Srcka28 like this.
  17. Twins256

Twins256 Популарен член

Хеллоу друшки...
    Ја отворив темава само да ве поздравам и да прочитам убави вести...
    И еве ве поздравувам,убави вести само ми се чини прочитав една(среќно @Bebce ❤❤❤ и со лесно✊) и истата се изгуби во еден тон непотребни коментари за доктори и клиники за кои милион пати сме пишувале дека навистина нема потреба од нив.

Друшки,терајте си го патот до бебе во која клиника и кај кој докотор сакате. Изборот е ваш и само ваш!!! Дај Боже да ви биде послан со рози и кратко да трае. ❤

Секој збор кажан овде,убав или неубав страшно влијае на одлуките кои новите (а и постарите кои сакаат да сменат клиника) членки ќе ги донесат во иднина.

И едноставно- одговорот кој го бараат овде во врска со доктор и клиника нека биде : " ВАШ ИЗБОР...секој доктор е успешен..."
    Нека тргнат по овој трнлив пат сигурни,полни себе, храбри...а не утепани од 300 мисли дали ја одбрале правилната клиника и доктор.

Темава веќе излегува од контрола.

Немојте да дозволуваме да влегуваме во конфликти ние меѓусебе за нешто што никојпат не можеме да си го докажеме дека е така..колку е мојот доктор најуспешен на свет,толку е твојот најнеуспешен и обратно...

Дајте малку позитивна енергија на темава која е толку ранлива,дајте и малце љубов,топлина,поддршка...
    Чувствувам дека е полна со препиркање, конфликти, докажување....

Секоја си е приказна сама за себе,со успех,без успех кај еден,два три доктори и клиники...
    Не значи дека нечиј личен негативен впечаток за одреден доктор, истиот ќе го почувствува и друга. Тоа е личен впечаток.

Со ваквата комуникација само хаос во мозокот им правиме на оние кои прашуваат...и апел до истите: Не се потпирајте толку цврсто на исказите кои овде ќе ги прочитате!!
    Тоа се лични искуства кои не значи дека ќе ги искусите и вие!!!

И запамтете жени: ако било судено да станеме мајки со помош на докториве наши, ( освен ако не се одлучиме за ивф надвор од МК) , повторно ќе тропнеме на нивните врати, какви год да се...друго чаре немаме...

Се извинувам на долгиот пост,ама не можев да останам рамнодушна на се она што по којзнае кој пат го прочитав...
    Добра ноќ❤❤

NNA, DaisyDream, DELFINA81 and 17 others like this.
  18. lia22

lia22 Популарен член

Zal mi e shto si pominala niz setoa toa
    Vo Sistina doktorot po punkcija dojde da vidi da prasha kako sum i da mi kaze deka ke dojde sestra po 1h odkako ke se osvestam ubavo da mi objasni shto plus ke vkluchime vo terapijata.

Nimfodora and Srcka28 like this.
  19. aaabbbvv

aaabbbvv Истакнат член

Sekoja cest za doktorot.
    Mene duri ni ne mi kazaa deka imam hiperstimulacija tuku sama naslushnav koga potonuvav vo anestezijata.
    Primav i elektroliti venski a i mi bese dadeno dostinex vo terapija poradi toa, ama normalno toa go doznav guglajki :) zasto nikoj ne dojde da mi go soopsti toa.
    Potoa se lutat zasto guglame. Koga covecki ke potrosis 5 minuti so pacientot da mu objasnis kako stojat rabotite sigurno kje bide i pospokoen i nema da gubi vreme na internet.
    Od aspekt na nega od strana na sesrtite posle punkcijata nemam zabeleski, bea pre vnimatelni i doagjaa na 20tina min da ne proverat.

Mihaela123456 and 77Seven77 like this.
  20. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Fala ti na odgovorot, sekoe iskustvo mi znaci ... prepotresena sum pogotovo sto prvo od plodnost ne upatija na genetski ipituvanja za posle vo remedika da izleze varikocelava... mickovski isto kaza deka mora operacija ke vidam i daniel urologov od sistina dali ke potvrdi za dvete odednas dase praat... luge prestresno e se ova, cel mesec sme po doktori so cekanje rezultati i veke gubam energija, kao se spravuvate so stres u vakvi situacii ? :worried: