Zenski dali sega , vednas posle iskoristen vaucer mozam odma da apliciram za nov Ili treba da pominat 6m? Spored toa sto go pisuva na sajtot razbrav deka treba da cekam…
Се согласувам со тебе...и јас подобро поминав на инсеминација на ГАК отколки на приватно...бев само еднаш , денот кога ја правев....и на двете места беше неуспешно ,ама разликата во цена е голема
Зависи колку си блиска со матична, мојата не се замара со мене. А ти секако не мораш ништо документи да и покажеш, само барај упат за ГАК за инсеминација.
Sketching ne dava nekoi golemi rezultati, ova od doktor ne od mene, a baska si imala kiretaza za zal, so sorry za toa, ama toa ti e eden vid grebenje.
се мислев кога да ви ја пишам приказната моја, но секоја позитивна работа тука сметам дека ја крева енергијата на кратко за тие кои не прочитале поназад- едниот јајник ми е изваден во 2001ва како дете. тогаш немав циклус, не ни знаев што е тоа јајник. после тоа во 2016та иста дијагноза па мораше да се скрати дел од другиот јајник за во 2020та да се појави пак и да мора да се вади и другиот. на магнет, постоперативно се кажува дека се е чисто и се е извадено (јаници и туби, останата е матката). на мој ризик се стимулирав со тумурот во 2020та и извадив 17јк од кои 7 се замрзнаа на 5ти ден. прв трансфер- 2јк од кои едното се фати и заврши со спонтан после срцева реакција. две операции после тоа поради тромбофилија на вена. втор трансфер- 2јк заврши со негативно бета. појдов до сите клиники за мислење и се одлучив да сменам. за цел овој период додека сум без јајници јас не престанувам да добивам. новиот доктор се посомнева за тоа, ме испрати на испитувања за хормони и утврдивме дека некое ткиво сепак постои бидејќи хормоните функционираат како да имам јајници. е сега тоа ткиво се појави и на ехо, 1цм. тоа ткиво на следно ехо покажува фоликули. тоа ткиво го следиме на природен циклус и вчера драги мои, извадивме фоликул со јајце клетка внатре чекам информации како ќе се развива и до каде ќе стигне. се чувствувам како чудо од мене да излегло не губете верба драги мои
Девојко та ти си чудо. Ти посакувам оваа ј.к. да ти ги наполнат рацете со среќа и љубов. Заради вакви приказни полесно ја победив аксиозноста и паничните напади. Ти благодарам што сподели а исто и ladystardus ја поткреваш позитивната енергија секогаш кога читам твоја порака и порака на bubce
Devojcinja, imame li ovde slucaji so privremeno upotreba na Eutiroks? Cel zivot TSH mi bilo vo normala (1), sega posle stimulacii, mi se pokacilo vo 3. Doktorot saka 1 za transfer da bide. Dali imate slucaji vie da go pievte samo za transfer i da go prekinete posle?
За 3ка не се пие Еутирокс, во граници на нормала е. За нормално функционирање на организмот и бременост се препорачува да е макс 2,5. Сепак консултирај се со ендокринолог
Da slicno bese kaj mene, mi bese okolu 2.8. Gi prekinav i nemam nikakvi posledici. Tsh sea posle 9 meseci bez terapija mi e 1.8.
@Kolumna @Kateruna сите сме чудо на природата тука. од ништо правиме многу ќе ве известам како ќе тераме со јунакот