Bolki imas od progesteronskata terapija, ne se plasi, mene doktorot mi rece da zemam magnezium vo prav 1x1 i paracetamol po potreba. Mene mi e 9 den od transfer. Vi pustam srekja i ne se plasete.
Тоа е индивидуално, организмот треба да се стабилизира. На некој му требаат 2 месеци, на некој 6. Јас правев криотрансфер (немав стимулации), ран спонтан во 6та недела. Ми требаше 5 месеци да се средам за да почнам со ИВФ постапка.
Добро утро девојки, 9ти ден од трансфер на бластоциста домашен тест негативен.Дали постои шанса да е лажно негативен и има време да се промени состојбата?Од терапија зимам само прогестерон и естрофем Благодарам повеќе од поддршка сте❤️
Mislam deka e rano, i mene mi e 9 den od ET. I jas pravev i mene negativen mi iskoci. Mnogu sme nestrplivi ☺️
Јас го искористив ваучерот во мај, аплицирав пак во август, ми побараа нешто што беше истечено, и откако комплетирав се, ми кажаа дека позитивната одлука ќе ми ја пратат тек во ноември ради тие 6 месеци. За да не губиш време со чекање комисии, ти препорачувам да почнеш со апликацијата порано за после 6 месеци да го имаш.
Здраво, ве читам редовно но прв пат пишувам. Имам правено 4 инсеминации на ГАК но не успешни, со дијагноза еднорога матка, и се спремаме за ин витро. Имам прашање околу документите за во фонд. Бидејки инсеминациите си ги направив со старото презиме, дали во фонд би правеле проблем доколку се приложи и здравствена книшка со старото презиме и адреса бидејки споро иде процесот околу менувањето. Венчаница си имам секако. Извинете за долгиот пост.
Некоја девојка да ми кажи со ниски резерви што добила ваучер од фонд да ја прашам што треба да пиши на описот од 4д ехо за да добијам ваучер и на барањето од матичен за фонд која дијагноза ќе аплицирам за прв ваучер и да знам отприлика имам 36.год канали проодни и спермограм добар.
Kolku ti e nisko? Drugite hormoni ako ti se dobri mislam da ne podnesuvas amh, da ne ti odobrat so donirani.procitaj nanazad imaat pisuvano dosta za ova
Doktorot mi kaza moze na vtora menstruacija povtorno da pravam inaku i jas sum so stimulacii?! Kazi mi pravese nekoj ispituvanja posle spontan? isto i jas vo 6ta nedela bev
Теоретски и мене ми кажа после 2 месеци, но јас после 2 месеци направи најпрво хормонски статус и к'рш, се' беше изместено. Избрзав. Во мегу време идев на ехо прегледи кај матичниот гинеколог кој ме следеше и во фоликуларна и во лутеална фаза. Па, така првите 3-4 месеци имав редовен циклус, но или ендометриумот не беше добар, или имав фоликуларни цисти све нешто не беше ко што треба за да е идеално. Е, тек после 5 мрнзис се подсредив. Правев ИВФ на краток протокол, замрзнавме емрионите. Сега пак чекам да се стабилизира организмот, за да правам криотрансфер. Инаку, мензис добив 50 дрна после пункцијата. Мора трпение и пополека. Секој е индивидуален случај.
Indvidualno e. Nekoj imaat nizok amh, nekoj policisticni jajnici, nekoj problemi so tsh i seto toa vlijae kolku brzo kje se sredi ciklusot. Kaj normal responder retko koga ima problemi, brzo se stabilizira.
Амх ми е 0.4 нема да го поднесувам другите хормони ми се фсх 9.83 е2 ми е 30 тсх ми 3.6 ама овие ми се од 25.10 понови немам хормони мене ме интересира што треба докторот да напиши која дијагноза за ваучер од фонд да добијам.
Девојки ми треба ваше мислење и совет. Имам правено 3 ин витра и еден трансфер со замрзнат ембрион. Прв пат вратени 2 ембриони на втор ден. На ехо се видеа 2 сакуси и прокрварив во 7ма недела. После два циклуси правев трансфер на 1 замрзнат на втор ден, бета на 11 ден 5 и нешто, на 15 ден прокрварив Единствено што ми рекоа да испитам се мутации, немам. Нареден пат ивф со долг протокол, вратени 2 ембриони одличен квалитет, позитивен тест, бета растеше одлично. Завршив ептен лошо. Всаден ембрион во агол на матка, и со растење ми се отворила матката и внатрешно крварење, едвај жива глава спасив. После една година пауза, трето ивф, краток протокол, вратени 2 ембриони на трет ден со одличен квалитет, негативен тест. Имам замрзнати 2 бласто одлични и една малку послав квалитет. Што би ми советувале да испитам? Пред последното го прашав доктор да направиме хистеро да ја види матката после целата ситуација што се случи каква е, тој ми рече дека немало потреба. Не инсистирав. Прв пат ми е да нема имплантација. Секој совет е добредојден.
Ti imas neproodni kanali kako sto znam. Si imala problem so implantiranje na embrionot vo losa pozicija na matka. Jas mislam deka mnogu ti e potrebno histeroskopija I mozno doktorot znae podobro ama jas bi insistirala za pregled na matkata so histero, pa posle i skretching
Site so svoi problemi samo znam nema otkazuvanje i pozitivni misli i sto e najvazno mislete deka veke go imate bebeto i ke go imate sudbinata se ke napravi da. Go imate znam lesno e da se rece tesko da se napravi ama toa e vi se voshituvam na site pozdrav
Да одстранети ми се каналите. Ми рече докторот после 2 циклуси да идам на преглед и ке инсистирам на хистероскопија. Незнам кариотип и торч дали да испитам