Девојки, метилирана фолна и метилкобаламин б12 има опција да се порачаат од негде, некако многу скапи се кај нас. 2620 денари ме коштаа.
Е сега сум повеќе од сигурна дека чуда постојат!!! Па тоа е благослов од Бога!!! Каква е оваа наша природа само се прашувам...што сме ние!!?? Ние сме жени мои ЧУДА што Бог ги создал на земјата... Е драга моја жена -чудо...ова е знак дека одново раѓаш дел од тебе...чудесна јајце клетка која ќе се претвори во бебенце... Ах каква приказна...❤❤✊✊
Со ваква енергија бев и јас. На крајот сите приказни ќе бидат чудесни и магични. Нема откажување! Трансфер закажан за сабота. До сега одлично напредува јуначето
Значи ова да успее и јас мислам дека треба да го објават твојов случај во некој медицински зборник на научни трудови. Чудо на науката си Со лесно и со успех!
Здраво девојки, Да прашам за документите за ивф, дали ако микробиолошките брисеви ми се со различна дата (еден од брисевите е од предходниот месец), можно е да не ми одобрат ваучер?
Ke ve molam za mislenje, talkajki po ispituvanjava kaj maz mi finalno e utvrdena azospermija so tret stadium varikocela na lev testis 9mm. Bevme vo tri bolnici i segde razlicno mislenje dobivme. ve molam koj ima ista situacija da spodeli iskustvo: 1. Remedika - Mickovski predlaga naednas mikrotese i laparoskopsko operiranje na varikocela 2.Sistina- Daniel P. samo tese (negovo mislenje e nema korist od operiranje varikocela kao samo pari ke si dadete a moze i beter da stane) 3. Plodnost - Nakovski (da se operira varikocelata ama ne laparoskopski nego mikroskopski , bilo poefikasno za dalje i da se ceka 3 meseci dali ke ima podobren spermogram pa potoa tese). Megudrugoto ako moze da spodelite iskustvo za operacija na varikocela. fala vi odnapred
Jas na vase mesto bi go poslusala sovetot od dr od Remedika. Kako shto znam ste so azospermija i poloso od toa nz shto e iskreno. Tese kje napravite i vo toj slucaj ste obezbedeni. Za operacijata mozda da kje gi frlite parite, no moze i da ima podovruvanje, toa nikoj ne go znae. Mislam deka dr od remedika ima povekje iskustvo od dr vo Plodnost. Nz dali mislenjeto na dr.Daniel e samo za vashiot slucaj ili opsto si kaza nema korist?
Јас не знам каков точно резултат имаше син на пријатели но дечкото уште на 20 и нешто години мораше да се оперира ( варикоцела ) прилично беа загрижени што како ќе биде во однос на негова плодност но по 7-8 години кога се ожени спонтано добија едно , сега сопругата е бремена со второ лаички пишувам дека не се разбирам како точно тече интервенцијата но знам дека они беа прилично во паника но потоа беа презадоволни, во систина се оперираше дечкото
Fala vi na odgovorot, Azospermija da i ne mi e logicno sto Daniel kaza deka moze so operacija beter da e , koa nema beter, zboruvase konkretno za nasot slucaj.Inace vo plodnost davaat konsultacija so urologot koj e vo penzija i toj preporaca da barame doktor za mikrohirursko operiranje a ne laparoskopsko , koj pravi takov tip zafat neznam i spored nego premnogu invazivno za organizmot bilo odednas dve operacii mozelo atrofija na testisot da nastane
Одете во 8ми Септември закажат кај Анте Стефановски за консултација. Мислам дека он прави микрохирушка операција. Ова ми е во сеќавање зошто знам дека беше баш спротивно од мислењето на Мицкивски.
Toa da invazivno e. Mozete prvo edno, posle drugo. Mikrohirurski nz dali nekoj operira varikocela, se e laparoskopski.