Ама реално пред да се увиди некој ваков проблем со неплодност нема никогаш да имаат причина да отидат на уролог на млади години. Еве јас по мм знам кој беше убеден една година дека не е проблемот кај него па да го натерам да отиде на преглед и да му кажат дека има варикоцела од 5мм и астенозооспермија. Никогаш не би му текнало да оди на лекар или чуствувал дека нешто не е во ред со еден од тестисите.
Na drugar pred 12 godini na sistematcki mu ja pronajdoja. Mojot soprug mislese deka ima abdomenalna kila i ustvari mu ja najde abdomen hiryrg, cista srekja go prati na urolog uste pred da imame obidi za deca. Vie mislam ste bremena, no ne pravevte operacija?
Да, кај нас се фати и без да прави операција. Иако и Мицкивски и Стефановски беа за операција. Во Плодност му препорачаа само витамини па ако не успееше ќе си беше приморан да му се отстрани варикоцелата. Ни рекоа дека со операцијата не се гарантира некое подобрување и така одлучивме тогаш да пробаме и не служеше среќа.
Јас направив тест сабајле на 12 ден од ЕТ,со 5дневни ембриони негативен излезе.Бета имам во понеделник друго не ми останува освен да чекам,но воопшто немам надеж
Не губи надеж мила ❤️ во оваа борба сме сите заедно. Почекај си до понеделник сигурна сум дека ќе видиш позитивни резултати
Дај боже да е така,ама јас мислам дека ќе покажеше на тестот ако е позитивно ама нее.Мислам дека сум покриена со терапија па не ми дојде циклус,со периодичните болки што ги имам во стомак и половина се знак за менструација,па и негативниот тест...
I jas mislam deka ke pokazese, osobeno zaradi toa sto si bila so blasto embrioni. Imas li uste zamrznati?
Ke probas pak. Vo megu vreme napravi si dopolnitelni ispituvanja pred da pravis transfer. Imate li nekakva diagnoza?
Не немаме некој конкретен проблем кај маж ми се ок,јас имам хистеро и лапароскопија правено ок може бременост и по природен пат,хормони ок, матка ок јајници ок и сама не знам што е проблем.А кои други испитувања се прават? До сега ги имаме само овие исптувања правени што ги набројав.
Можеш да испиташ Торч, (на микробиологија или јавно здравје или пролече)генецки мутации и хемостаза, ана аха ара,,(ова е со едно боцкање на трансфузиологија или имунологија) кариотип
Дали некоја користи Ovunorm и дали сте забележале промена во циклусот? Ги користев подолго време и циклусот ми се намали не ми е обилен, преќинав 3 месеци и ми се врати скоро како и пред да ги користам. Сега пак почнав да ги пијам 1 месец и пак циклусот не ми е обилен. Имам само 2 дена и тоа темна крв. Или може да е од нешто друго промената
Девојки за тие што чекате ваучер, наредната недела ќе има комисијата состанок, оваа недела немале. Еден месец помина кај мене и уште не се ни разгледани документите, па ако фали нешто, уште месец ќе помине. Стварно не функционира ни една државна институција кај нас, жално е, денес се нанервирав за сите пари.