Edvaaaaaj cekam da spodelis pozitivna beta. I swear kako za mene licno da mi se sluci ke me izraduvas. Nemoj da ne ostavis dolgo da cekame ubavi vesti. Hugs
Женички ме спремаат за инвитро сега сум моментално на микрогинон пијам веќе сум на 11 таблета ама имам запек уште тоа ми фалеше во моментов а сум со дијагноза Иритабилен колон дали е целава постапка со естроген зашто изгледа тоа ми прави проблем. Ве молам упатете ме што понатака ми следува да си знам
Јас Утрегестанот го имам ставано со исти оваков апликатор и многу ми е лесно. Истиот аликаторот го има во Канастен вагиналните.
Јас купив такој апликатор од канестен, но мене не ми одговара, барем да беше силиконски завршеток каде треба да стои вагиналета, вака е премногу тврдо и гребе од страна си ги ставам класично со прст @Marija87mirror мила многу ми е жал што вака ти се случува, јас имав тврда столица од прогестерон, те разбирам низ што поминуваш, но мора да најдеш начин. Најдобро е да се консултираш со твојот лекар сигурно ќе ти каже некое решение
А колкав период се случува тој проблем дали поминува откако ке се испие дозата или тоа ке ми трае се дур трае целиот процес?
Не се секирај, решение постои, повеќе течности, салати и зрнеста храна, намали на леб колку можеш, замени го со просо, јачмен, овес, многу супи, чаеви и физичка активност. Ова кај мене само од прогестерон се јавуваше, не од други лекови. Со лесно во постапката и да вроди со плод
Кога правев трансфер ми дадоа дулфалак така некако се викаше сирупот и мене баш ми помогна, инаку мислев ке пукнам. Јас уште пред пункција некој ден почнав да имам мака. Се пие после доручок и ја омекнува столицата. Јас истиот ден навечер излегов у вц. Не прави грчеви и без проблем можеш да го пиеш. Јави се на докторот и прашај го дали да пиеш.
@Marija87mirror , Пробај со сува смоква, стави ја во филџан вода навечер и сабајле едно станување прво испиј ја течноста и изеди ја смоквата, мене тоа ми помага.
Бев кај трансфузиолог и ми го пиша овој извештај. Која е процедурата понатаму. Колку што сфатив ми препишал терапијани клексани и дали можам да ги купам одма. Сега дали треба извештајот да го носам на матичен општ или на гинеколог? И што значи терапијава
Terapijata znaci eden aspirin od 100 na den I eden kleksan. Pomegu niv treba 12h.Jas piev, sabajle vo 8h aspirnin, a vecer 20h kleksan. I posle pozitivniot test prodolzuvas. Mozes od istiot den da pocnes da gi kupuvas. Samo nosisi go izvestajot vo nekoi apteki go baraat. I, da ne zaboravis smetkopotvrda I fiskalna da pobaras,za da mozes da gi refundiras.
Zdr devojki imte li iskustvo so transfer na 5 ti den na nerazvien embrion mene deneska mi se javija da me izvestat deka nema da ima transfer na 5ti den bidejki ne se razvil embrionot
Dali nekoj znae dali na Klinicka Biohemija rabotat vo sabota za ispituvanje na hormoni na 3 den od ciklus? Fala
Дали ти рекоа дека престанал да се развива ембрионот или ќе го чекаат до 6-ти ден? Јас сум имала трансфер на 6 дневен ембрион, т.е го чекале уште еден ден дали ќе се развие до бластоциста. За жал кај мене беше без успех