Девојки ми останаа 7 инекции триптофем од претходниот циклус. Доколку некоја има потреба да ги купи нека ми пише во инбокс. Се извинувам, немам можност да ги подарам
Devojki denes bev na prvo exo od pocnata postapka za invitro po dolg pat, imam samo 3 jajce kletki. Ima li nekoja so slicno iskustvo? Mozno li e da ne moze da se prodolzi so invitroto zosto imam malce jajce kletki?
Девојки 8 ден од трансфер и сега наеднаш тахикардија, мислам срцето ќе ми излета. Можно ли е да ми е од хормоните?
Женски, Стварно ќе ве замолам за кратко инфо, знам дека страни и страни е пишувано но се изгубив малце. Се работи за сестра ми. Еве веќе трета инсеминација не успешна, во април ќе прават последната. Проблем немаат, се е испитано. Од њуборн и рекле дека веројатно инвитро би терале без терапии. Е сега што документи се потребни за ваучер т.е дали се тие на страната од ФЗО, колку се чека за одобрување и колку отприлика се доплаќа. Стварно извинете ми ако треба по стоти пат да објаснувате. Поздрав до сите и едвај ве чекам сите во тема бебе
Ne razbiram kako invitro bez terapii?? Dokumentite se tie sto se objaveni vo stranata na FZO, i ako se kompletirani i sve vo red, za 1 mesec se dobiva odgovor maksimum. Doplata imas za terapijata po transfer, zavisi kakva ke primi ama racunaj 100 evra. I ako ima potreba za dopolnitelni stimulacii vo vreme na stimulacii, tie se doplakjat, zavisi kolku ke ima potreba i kako ke reagira organizmot. Isto taka se plakja i smrznuvanjeto na embrionite ako stignete do nekolku. Sve zavisi kako ke reagira na terapijata i kolku embrioni ke dobiva. Mene mi izleze zaedno so smrzuvanje na embrionite, so dolg protokol bev, i svez transfer okolu 1200 evra od prilika.
Документите се тие од страната на ФЗО Се чека од три недели докај еден месец за одобрување, како ќе се погоди. Ако имаат индикации и за без четврта инсеминација да им ги примаат документите, нека поднесат поскоро па кога ќе ја направат таа и таа ќе ја поднесат ( со три би им одобриле ако се повозрасни, долго време пробуваат, нема туби или е мн слаб спермограмот). Ин витро без терапија нема, тоа би било на природен циклус, а за такво нешто нема зошто ваучер да трошат, нека си прашаат убаво да им објаснат. Инаку до сега сум била и со краток и со долг протокол, отприлика 1000 евра треба да си имаат плус, зошто има доплаќање на инекции ако има потреба, и сите инекции не се покриени од фондот, а ако користи клексани и секако прог.поддршка доаѓа плус. (Моите Пресметки опфаќаа и пат до Ск ) Сега со цениве како растат и повеќе може ќе фати, ама ај нека е за арно и поскоро да успеат
Тест на 9 ден од ЕТ, тахикардијата, болките во јајници и во целиот стомак одат во втор план. Сепак дури не видам срцева акција стравот уште е тука.
Девојки пак јас да ве прашам за документите за ваучер од матичниот добив само предлог за инвитро дали само тој документ ми треба од кај него сеа гледам на странана има и барање и изјава дали тие две јас сама си ги пополнувам и заедно со предлогот и другите документи како хормони и хсг и друго ги носам во фонд прв пат ми е и мојот матичен е толку незаинтересиран значи само нервози.
Да мила само тој документ е од матичниот другиот го има во фондот таму ке ти дадат да пополниш и копирај си ги сите документи што ги имаш
Дали можам тие од дома сама да си ги пополнам и сопругот на изјавата да се потпиши и да им ги однесам и дали треба доказ нешто дека е платено здраствено осигурување.