Би требало да ти ги прифатат затоа што ти пишува еднаш дневно пет недели, ако не им биде само тешко да пресметуваат
Jas tri ivf po 15 jajce kletki i na kraj kompir od site, a drugarka moja dve jasjce kletki eden embrion edno dete taka da ne e vazno brojkata tuku kvalitetot,
Со тој извештај одиш кај матичем гинеколог, тој ти пишува рецепта со број на клексани и ти дава потврда. Ги купуваш во аптека, и од аптеката ти даваат потврда,сметкопотврда и фискална. Во фондот ги носиш сите од аптека, рецепта и потврда од матичен и фотокопија од трансакциска, таму пополнуваш и барање. Мноооогу важно, фискалната и рецептата од гинеколог да се на ист ден издадени.
Девојки пак јас значи многу сум досадна не сум од Скопје за документите за ваучер за побрзо да ми ги разгледаат пошто хормоните ми се од 25.10 дали можам во подрачната служба во мојот град да ги оставам или Скопје дирекно да ги носам.
Нема побрзо да дојдеш на ред ако ги носиш Скопје. Поднесувај во твојот град, таман за 2-3 недели ќе ти ги разгледаат и ќе имаш одговор
Не се нормални со цените претеруваат. Ре Медика од ембрион наплатуваат по 9500. Колку ембриони ќе замрзнеш толку.
Каква е таа потврда што ја даваат од аптека? И дали мора и рецепта да се дава во фондот или само извештајот од трансфузиолог? Сега ме збунивте
Од аптека ти даваат фискална сметка и сметкопотврда, клексаните јас ги купувам само со извештајот од трансфузиолог, досега за рефундација давав Оригинал и фотокопија од фискална и сметкопотврда,фотокопија од извештај од трансфузиолог, потврда од матичен дека се примени клексаните трансакциона и барање од фонд што се зима.
Мене дека матичната ми ги дава така захефтан комплет така кажав, што може и грешка е јас 1 пат поднесов сега на 16.03.
Леле стварно какви се овие цени. Може еден ембрион ќе треба да замрзнеш и да платиш 50.000, а исто ќе платиш и ако замрзнеш 5 на пример. Нема логика ова, ама ни малку.
Здраво на сите. Бев на второ мислење за ИВФ во Чаир. Др ми предложи да појдам до кај др татјана во new born да погледнала дали ќе имало потреба за проширување на матката за подобри резултати за ИВФ. Дали некој има искуство со др татјана и со ваквиот процес?
Devojcinja iskustvo so tevagrastim inekciite? Primiv edna na den na punkcija. Denes imav transfer i doktorot mi prepisal sekoj vtor den po edna. A edna e okolu 3000 den..
Девојки, вртам на овие броеви 022603100 и 072443200 во Рмедика и се постојано зафатени, дали има некои други броеви каде можам да стапам во контакт со Гинекологија во Ремедика? Фала ви.