Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 vote(s)
    5.8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Jas. I kaj nas dva na klinika prilicno normalni,vamu mn poteska dijagnoza dobivme. Pak posle toa na klinika, normalen. Ne znam na koj da veruvam :D

Meckicja likes this.
  2. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Nekoj sosema tret da preseche (fingers)

Meckicja likes this.
  3. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Jas. Pravevme vo New Born izleze teratozoospermija, za eden mesec povtorivme vo Sistina normozoospermija. Inaku nikogas sme nemale problem so spermogramot.

4. Beatris

Beatris Популарен член

Јас поднесов на 10ти февруари и уште нема ништо. Поточно денес има комисијата состанок и дури денес ќе го разгледале мојот предмет и тоа морав да се јавувам да бркам врски што се вика, а прашање е пак дали ќе се заврши. Дали е до среќа, што јас слабо ја имам, до што е не знам, ама ете кај мене многу се одложи работата.

Last edited: Mar 25, 2022
  5. Симонбомбон

Симонбомбон Истакнат член

Здраво девојки пред месец дена имавме поднесено документи преку фондот и денеска ми стигна одговор дека дополнително треба повторно да испратам нови микробиолошки брисеви. Дијагнозата ни е непроодни јајцеводи што мислите зошто ми бараат повторно дали имала некоја од вас слично искуство :wasntme::inlove:

6. Srcka28

Srcka28 Популарен член

И ние исто поминавме во new born , среќа што знаев дека нема шанси за таков резултат па го повторивме за месец дена на хистологија , само колку живот да ти скратат на сите маки и проблеми :^)

7. EA23

EA23 Истакнат член

I nie imavme slicna situacija. Los spermogram vo New born a vo Remedika posle 1 mesec mnogu podobar. Pa posle pak new born pak nesto slicno. No nie sme zadovolni od New Born

Meckicja likes this.
  8. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Не е до тебе , штом ти рекле дека ќе го разгледаат денес ќе имаш одговор за од прилика недела дена , сите така се мафтаме ,и јас минатиот пат поднесов па чекав месец дена за одговор , па ми побараа 4D иако за втор ваучер ми беше и им имав пратено ехо ама нема врска доставив ново , и уште месец дена после тоа пак чекав за одговор , само штеди си ги нервите и не се секирај :l:

Sienna_MK and Beatris like this.
  9. ludnica

ludnica Истакнат член

i mene isto mi stigna izvestuvanje za novi mikrobioloski ete gi napraviv i ponedelnik ke i gi pustam povtorno pa da vidam so ke bide

10. Beatris

Beatris Популарен член

И оваа недела немала состанок комисијата, не можеле да ги соберат надворешните членови. Не се жалам, може да се рече дека веќе сум навикната на вакви баксузни работи, ама значи стварно ќе ми се кочи работава сигурно уште месец дена и повеќе, кога се работи за мене не може да се очекува ништо друго. :D

11. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

А јас си бев позитивна целата и си викам може и побрзо да биде хахах за момент заборавив дека иста сум со среќава. ‍

Beatris likes this.
  12. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Јас летоска ја купив во аптеката во Систина . 6000 денари

DaisyDream likes this.
  13. AriaStark

AriaStark Истакнат член

Devojki da prasham neshto,jas napraviv invitro vo fevruari(neuspeshno) togas mi dadoa nekoj dokument da potpisham deka ako ostanam bez zdrastveno kje mora da mi naplatat za vaucherot.Jas denes dadov otkaz na rabota i sega me interesira dali treba da platam vo new born ili vekje e zavrsheno toa????

14. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Женски здраво, ај ве молам за совет или ако некој е во слична ситуација. Прво ивф успешно но со блајтед овум и киретажа, дијагноза инверзија на 9 хромозом. Правевме кариотипи јас и мм. Ни стигнаа сега резултати, мојот е добар а кај мм инверзија на 9 хромозом. Месецов правев криотрансфер па ме интересира колкави се шансите за добар ембрион и успешна бременост? Дали некој има разговарано со ембриолог или генетичар за оваа проблематик, ми е страв да не се повтори истото. И што понатаму би требало да превземеме.

15. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Мој совет, за било каде да се решиш, не се концентрирај толку на карактерот на докторот, персоналот.. Се е супер, да се ок и секаде се, ама ти треба професионалност и стручност и знаење во областа и многу искуство. Не ги земаш за дома, треба работата да си ја знаат. Таше "арогантно" еднаш ми рече: :ај не се прај стегната оди кај мене испитај д димери да видам бројка(ми ја знаеше историјата на спонтани) , јас му отидов од државна со плус, минус тогаш беа. И ми го спаси плодот, сега бебето мое. Така да, остави се друго, бркај стручност. Среќно

Meckicja, ija and Adams like this.
  16. Adams

Adams Популарен член

Јас сум задоволна од др.Таше но не затоа што имав успешно ивф, туку зошто е директен отворен кон вас и ви кажува се во лице. Исто лично се изнаслушав се и сешто за него како не обрнува внимание, како е алчен за пари итн.. Но сепак се решивме да одиме таму, и не погрешивме. И да имавме неуспешно ивф, повторно би го одбрале него и неговата стручност. Имаат прекрасен тим и одлични ембриолози кој се достапни за вас во секое време, да ви дадат одговор и на најглупавото прашање. Таму ја водев и мојата бременост, и благодарение на него, иако имав предвремен пораѓај се беше во најдобр ред. Дента кога се породив во соба ме посетија целиот ивф тим и тие беа среќни колку и јас.

17. ija

ija Популарен член

Фала многу.

Adams likes this.
  18. ija

ija Популарен член

Фала многу.

19. Twins256

Twins256 Популарен член

Здраво...
    Тој док.што го потпишуваме е дека се согласуваш да ја платиш постапката (или дел од постапката) ПРИВАТНО доколку ВО ТЕКОТ НА ПОСТАПКАТА останеш без здравствено осигурување.
    Пошто тебе веќе ти завршила цела постапка во февруари, а тогаш си била на товар на фондот,сега не треба да платиш ништо.

Значи, доколку во текот на постапката ти прекине здравственото осиг.,во тој случај ги плаќаш услугите ПО завршувањето на здравств.осигурување.
    На пример: си ги примила сите стимулации,следи пункција и трансфер. Даваш отказ на работа,ти прекинува осигурувањето...Ти приватно ќе ги платиш пункцијата и трансферот, но не и стимулациите,пошто тие фондот ќе ти ги плати.

Во друг случај, откако ќе ти заврши постапката во целост (стимулации, фоликулометрија, пункција, трансфер, поточно вклучувајќи и трансфер) ,и ден потоа да дадеш отказ , не должиш ништо.

NNA, DaisyDream, Rtulka and 3 others like this.
  20. AriaStark

AriaStark Истакнат член

Mihaela123456 and Twins256 like this.