На почеток на короната исто немаа состаноци зашто беа ангажирани на други места. Сигурно е привремено, ќе биде.
Имам поднесено се да. Ама многу време помина и не се ни разгледани. Верувај дека требат врски, од почеток да си потерав работата, друго ќе беше сега. Значи цело време преку ред разгледувале предмети, што не ме чуди, знаеме во која држава сме. Немаше да се нервирам и замарам, ама Ивановски ми рече да пијам микрогином, за кога ќе го добијам ваучерот да почнеме одма со постапка. Оваа недела завршувам со второто пакетче, а уште немам ваучер, за тоа ми е нервозата. Во понеделник ќе се јавам да видам што ќе ми кажат, што да правам.
Mozebi ima nekoja greska/problem od nivna strana, go zaboravile, zaturile predmetot....jas eve dva vaucera bez vrski, za 3 nedeli uredno mi stignaa
Секој со различно искуство. Кај мене 6 недели поминаа, јас исто очекував барем за 4 недели да има одговор, затоа и реагирав. Дај боже сите вака да добиваат брзо одговори, поубаво нема кога се си е на време.
Здраво девојќи. Се продаваат 2 паковања пролутекс со важност до 12.2022 година,и едно паковање во кое има 4 ампули (3 се искористени) со важност до 01.2023 година. Цената за сите изнесува 5.500 денари. Јас сум во Битола меѓутоа ако некоја членка е од друг град можам да и ѓи пуштам по карго. Убава вечер
Здраво на сите, Ми останаа неколку инекции Фостимон со рок до 3.2023 од последното инвитро. Не сум во можност да ги подарам, ако некому му требаат ги давам поефтино.
1.Dali vo Sistina ispituvaat progesteron pred punkcija ili pak pred transfer? 2. Dali treba da se proveri samoinicijativno ili od procenka na doktorot zavisi dali ke se proveri ili ne?
Mislam od procenka na doktorot. Mene ne mi proveruvaa pri invitroto. A pred kriotransferot mi proverija. Sekako davaat golemi dozi progesteron....Jas mislam ne e loso da se proveri, i deka treba site da proverat za sa se odredi tocna doza na progesteron posle i pred transfer
Затоа поубаво ти е да си го земеш ваучерот па да почнеш постапка. И јас чекав за вториот, првиот не го ни искористив, третиот пат отидов на приватно зашто не можев да чекам 6 мес. Сега па лето иде, ќе фатат одмори и пак ќе нема комисии. Страшни нервози се да чекаш.
Uf ne znam toa sum zaboravila,ama pred transfer bi bilo fino. Posto oni davaat ista terpija na site, a nemame site ist progesteron.
Девојки што мислите за хормониве се спремам за инвитро пролактинот ми се движел стално 20.21 и тсх 3 3 и нешто и да ми предложите добар доктор за овие хормони.
Mene ne mi proveruvale ni pred punkcija ni pred transfer, nitu sega pred krio transfer, a mislam deka se proveruvase den pred transfer i togas treba da e pomalku od 1, ne sum bas sigurna ama taka mislam bese. Ke kazat poiskusnite
Пред пункција треба да биде под 1, а ден пред трансфер треба да биде поголем затоа што веќе 5 дена пред трансфер примаш прогестеронска поддршка.
Bez PGD nikoj ne znaeme kolku ni e kvaliteten embrionot genetski. Ubavo bi bilo i vie da razgovarate so geneticar. Sepak sega verba samo i pozitivna misla, vo medicinata ne se 1 i 1 sekogas 2. So srekja
Ako se spremas za in vitro stimulacija, dobro e da e pod 30. Ako si za transfer bitno e da ti rastat soodvetno ES i LH i da proveris progesteron