Дали извештај за клексани (пред криотрансфер) може да се добие и од специјалист на ГАК или мора од Трансфузиологија? Еднаш д-р Елена Петковиќ кога и реков дека едвај се доаѓа до термини ми спомна дека немаат само они ексклузивно право да даваат извештај. Во тек на бременост знам дека може да се земе извештај и од ГАК.
Se nadevame na dobro, ke razgovarame sekako , utre treba da odime. Vo megjuvreme testot na 10 den od trasfer pozitiven . Se nadevam se ke bide vo red ovoj pat. Ti blagodaram vo sekoj slicaj
Можеш од ГАК. Јас земав така во Јануари. Со извештај од докторот што те води одиш на ГАК и ти даваат извештај. Ми исплатија без проблем пред некој ден
Pa zavisno kakov ciklus imas, ako dobivas na 28 dena se zema za relevanten i 2 den, ako dobivas na 35 dena kako mene na primer, jas ispituvam hormoni na 5 den od ciklus zosto imam podolg ciklus i mnogu kasna ovulacija. Spored mene ispitaj ednas na pocetok na ciklus i posle sledis ES i LH kako odi za da ti odredi koga punkcija. Mene mi baral doktorot do 30 da e, sega 40 vajda ne e nekoj problem, ne mozela da ti kazam toa, vidi so doktorot, otvoreno razgovaraj
Девојки од сабајле 4 пати и вртев на Сашка, сестрата кај Ивановски, да прашам што да правам со микрогиномот, зошто уште немам ваучер, не можам да ја добијам. Да не има некоја инфо што се случува, ова е страшна работа, сестрата не се добива на телефон никако, изгледа во последен момент ќе мора да сменам клиника.
Javi se na brojot sto go imaat na net, ke i objasnis na taa sto ke ti se javi i ona ke ja prasa sestrata.
40 godisna so amh 0,4 ➡️ Januari punkcija , j.k. nezreli za oploduvanje i otkazano se ; fevruari dobiv so kasnenje od 4 dena i mi traese samo 2 dena so kafeava krv ; mart ne dobivam (ne sum bremena provereno i testovi i eho kaj dr) .... dali na nekoja i se ima sluceno da i kasni nekolku meseci ili nekoe vreme podolgo posle hormonskive terapii za punkcija ? da i se namali vremetraenje na ciklusi voopsto ? Isplasena sum zasto vaka se sluci so menzisov
Фала многу, се слушнав да конечно пред малку. Од понеделник се на одмор па до 13ти мислам, чисто ако на некоја и треба вакво инфо.
Даааа, и мене све ми се измести после пункцијата. Трансфер одложив, па не примав прогестеронска поддршка. 3 дена после пункција имав умерено крварење кое што очигледни не беше мензис. Првиот мензис го добив дури 40 дена од пункцијата. Свр ќе се среди само си треба време и многу трпение.
Minatata nedela od berna apteka go zedov. Rokot e 03.2022 Poveketo apteki go nemaat poradi toa sto bil so kratok rok. I eventualno re medika aptekata po tel rekoa ima.
Здраво, имам купено 3 месечна терапија (180капсули) Профертил за мажи од Германија, ама докторот смета дека нема да бидат потребни за нашата дијагноза, па доколку на некој би му биле од помош, може да се договориме да ги испратам по карго за 8000 денари. Рокот на траење е 09/2022, моментално по аптеките во Македонија со порачување се околу 14400 ден..