Kako sto sfativ, sega probuvate prirodno. A zasto ste imale invitro za prvoto dete? Ako ima objektivna precka i bez invitro ne bila mozna bremenost, za vtoro bi sleduvalo isto-invitro. Dokolku ste vo red i doktorot vi kazal mozete prirodno, sepak nekolku meseci obidi se malku, prosecno edna godina ako se oboduvate i ne vrodi so plod, togas treba da se javite na lekar.
Моја другарка пред 9 години имаше успешно инвитро и си роди близнаци. Сега е бремена по природен пат. Ти посакувам и на тебе во скоро време да се израдуваш како неа
Девојки, дали некоја има искуство да се земе ваучерот директно од Фондот во Скопје? Ако има дали го земала лично или може и друг да го земе?
Јас го земав лично, претходно се јавив на еден од броевите во фонд за да прашам дали е готов ваучерот зошто чекав нешто повеќе од еден месец од достава на дополнителни документи. Произлезе дека ваучерот бил пуштен по пошта ама не знам од која причина не сум го добила и се договорив со службеничката да отидам да го земам лично. Не знам дали може друг да го земе, најубаво да прашаш.
Tocno moze, no kako sto napomenav zavisi od dijagnozata sto gi dovela do invitro. Moja drugarka so edna vonmatericna i ostraneta edna tuba, drugata tuba na histero skroz neproodna i otstraneta, i za vtoro odea pak so invitro, normalno. Sepak malku se nekolku mesecni obidi, barem edna godina "aktivno" obiduvajte se @Iki lepi . Good luck
Девојки одиме на следен чекор. И овој пат не биле за мене Живи здрави со нови сили понатаму искрено каква сила ми дававте и со вашата надеж не сте свесни и бескрајно сум ви благодарна
Жал ми е жено храбра...Нема утеха тука...Така е како што кажа...Само напред,со нови сили,со мисла позитивна и еден тон трпение....ќе дојде и нашиот ден !!! Глава горе !!!✊✊✊❤❤
Здраво Документи во фондот поднесов за инвитро за прв пат на 14ти овој месец, но сеуште немам одговор Инаку се обидуваме за бебе 3 ипол години со една неуспешна бременост во 10та недела Сите документи се уредни, па ме интересира дали на некој му одобриле ваучер, а се друго да е уредно
Devojki zdravo, sto mislite za ivf kaj Dimitrov Remedika Ili Trajkovski New Born. Iskustva? Blagodaram
Здраво ќе може да споделите искуства помеѓу Sexovit Forte и Sermatrop Alpa? Знам дека има огромна разлика во цената, но во моментов, пoбитно ми е што е подобро и поефикасно мм да пие
Zakazi si konsultacija kaj dvajcata i koj licno tebe ke ti ostavi podobar vpecatok, tamu pravi go. Inaku site sme so razlicni iskustva kaj razlicni doktori, zatoa najubavo sama da si odlucis. So srekja kade i da go pravis
bebe mene mi odobrija vaucer pred pomalku od mesec, so se uredno i dobri rezultati Bebe mene mi odobrija vaucer pred pomalku od mesec, tocno eden mesec od podneauvanje na dokumenti,so se uredno i eve od vcera vlegov vo proces strpi se uste malce ke stigne vaucerot