I jas bi sakala da vidam mislenje od vas, podrugo e koga ke znaes iskustva od nekoj drug,osobeno ako ti e sve ova nepoznato,mnogu znaci
Имаш 4600 страни со позитивни и негативни искуства со доктори за ивф. Прочитај си ги. Ама да не ти биде пресудна одлуката од форумот, додека не отидеш директно да се видиш со докторот.
duso uste e rano za da ocekuvas odgovar za vaucer jas imav podneseno na 10 februari pa duri pred 2 nedeli mi stigna izvestuvanje za dopolnitelni dokumenti vo ponedelnikot i gi puativ pa ke cekam da dojdat na red za povtorno razgleduvanje
Devojki jas se spremam za transfer i doktorot mi ja prepisa slednava terapija, a sestrata mi kaza deka treba da pijam dva pati dnevno estrofem isto i utrogestanot po edna vaginaleta dva pati dnevno. Maz mi go gleda izvestajot i on sfaka deka treba po 2 apcinja estrofem dva pati na den. Jas ja sfativ po edno apce dnevno. I sega me faka panika i sto poveke go gledam izvestajov poveke se bunam.
Естрофем 2х2mg односно 2 пати по две апчиња бидејки едно апче е од 1mg . Сите така ги пиеме , со среќа
Fala mn, cela vecer ne spiev od panika. A po taa logika znaci isto i dve vaginaleti da stavam posto se po 200mg utrogestanot
Инфо од Систина, наредната недела имаат одмор докторите од тука, некои и по една недела, други по повеќе.
Mozes li da preciziras koi doktori imaat odmor? Jas sum vo postapka nikoj nisto ne mi spomnal. Ve citav prethodno ste pisale za saska i mitko samo.
Нема никаков проблем,првиот пат после 6 год со успешно ин витро,се надевам ќе биде овој пат природно,да само неколку месеци се обидуваме
Лазаревски и Бојаџиев, мислам дека цел одел ќе користат некаков краток одмор, ама сигурно си има некој што ќе остане, ако има нешто ќе те известат. И мене Митко ми одложи малку, да продолжам со микрогином, за да не се погоди за Велигден пункција да треба.
Lazarevski naredna nedela e na odmor??? Ili za veligden zboris? Bidejki veligden e okolu 21 april a naredna nedela e 4 april.
Девојки дојде време да ја споделам мојата приказна со вас.... Се започна 2017год кога ми открија водена циста на едниот јајник... Таа циста стана од водена чоколадна завршив на лапараскопија... Почнаа обидите за бебе но безуспешни... Прво ин витро неуспешно лоша стимулација..... 2018 втора лапараскопија со хистеро докажана ендометриоза разлеана по сите органи завршив со затворање на туби.... Второ ин витро не успешно замрзнавме три бластоцисти.... Пред третото ин витро со замрзнати направена хистероскопија и успешно ин витро...... Фатив ковид иако цела бременост ја преседов во 4 ѕида се породив во 34 недела хорор поминав во ковид на гинекологија..... Но господ е голем сега јас и мојата срека сме добри и сме дома..... Не се откажувајте и невозможното станува можно.....
Девојки дали има некој закажано следна недела преглед кај Лазаревски, бидејќи јас знам дека е тука следна недела, членката погоре не ја разбрав дали мисли за наредна недела одмори или празници?
Zdravo Devojki.Sakam da Ve prasam birs od endometrium kade se pravi?Dali moze na maticen ginekolog ili mora privatno da si platam? Na moja inicijativa sakam da si proveram,vo oktomvri imam eden neuspesen transfer koj zavrsi so biohemiska ,a sega imam zamrznato embrioni samo za uste eden obid (vo par se zamrznati).Poradi toa mi e mnogu strav ,i sakam preventivno da si ispitam. Provriv kario tip i trombofilija rezultati se vo red.Ako moze pisete nekoj sovet koi vitamini da gi pijam i kako se podgotvuvate.Vi posakuvam na site uspeh i dve crtki.