Utrogestan 2x2 vaginaleti ( edna od 200 mg +uste edna ) i estrofem isto 2 x 2 tabletki ( edna e od 1 mg znaci po 2)
Zdravo dali ima nekoj iskustvo so zamrznyvanje na spermatozoidi dali ima efekt na 1 so 1 insemenacija
Девојки едно прашање ако ми одобрат ваучер за со донирани дали може да се искористи за со свои јајце клетки т.е тие 1500 евра за пункција и трансфер а стимулациите јас да си ги платам или нема таква варијанта некој да ми кажи ако сака.
Може само оплодувањето и трансферот да си го искористиш од ваучерот. Инекциите за стимулација и самата пункција ( таа кошта околу 300 евра) ќе си ги платиш
Фала ти многу и во која болница е 300 евра пункција и дали знаеш од прилика колку пари е стимулација со краток протокол.
Систина лани беше толку, и Ремедика е одприлика толку. Па мислам и Њуборн се тука некаде. Во Плодност е најскапа, над 600 евра е. Во врска со коштање на стимулациите. Нема врска со каков протокол си. Си ги купуваш инекциите само и тоа е тоа. Тие инекции се од прилика по 1.200 ден една. Може да ти требаат 15тина а може и над 30.
Пред еден месец Анита ми кажа дека Лазаревски ке користел одмор од крајот на април незнам точно која дата до почетокот на мај.
Ti blagodaram. Denes prasav. Tuka se sledna nedela, odmor kje imaat okolu praznici. Clenkata pogore gresno razbrala i gresno spodelila informacija.
Devojki cetrotideto kako go rastvarate, spricot vodickata i prasokot kako shto se vo pakovanjeto taka?
Iglata ja stavas na spricot, potoa ja vadis vodickata vo spric pa poleka ja stavas vo prasokot, i mesas so kruzni dvizenja epten poleka( mene mi pokazaa da ne ja vadam iglata dodeka mesam) da se rastvori a da ne ti se na pravat meurcinja i potoa go vadis rastvorot, ako ima vozduh go istisnuvas i se bockas.
Zdravo Ke moze li da spodelite iskustvo za endometrioza i kako ste ja levele? Jas pravev Receptiva test i izleze deka e pozitiven, pa doktorot predlozi ili laparoskopija ili dva meseci hormonska terapija so Lupron. Blagodaram odnapred