Nezz iskreno zasto bas juni zavisi kakov protokol ti kazal Ako si kratok od den na ciklis 10 dena bockanje pa punkcija pa transfer grubo 17 do 20 dena So dolg neam iskustvo kolku bi traelo Kako si zadovolna od pristap objasnuvanje
Bev spremna deka Dimitrov nema da me tesi, da mi siminja dzvesdi itn. Se na se kaj nego bev minuta ipol. Imam polip od 7 mm rece kje go izvadime sedna nedela posle ciklus dojdi so psr spremen ili tuka kje se testiras. Pa posle kje vidime. Transfer Juni eventualno Avgust. Tolku. Nit procedura nit niso
Девојки да ве прашам, колку чини пренос на замрзнат ембрион од Ремедика во Систина и колку чини трансфер да се направи кај нив на природен циклус?
Tebe ti treba prvo hiruska procedura od kaj nego, i posle otstranuvanje na polipot, minimum eden mesec ke odmoris, taka sto postapka ti paga juni/juli da ti pocnuva.
Лани во август имав трансфер на природен 30 000ден. Транспортот на ембрионот од Ремедика во Систина мислам дека 6 000ден, но не сум 100% сигурна сум подзаборавила.
Се испитуваат од како убаво ќе ти пробие. Се друго е спотинг и не се рачуна. На некој му треба 1 ден , а на некој 4 дена. За ова со Таше зборев, зашто ја имав и ја истата дилема.
Пренос на ембриони е без пари. Плаќаш за годишно чување од момент на пристигање на ембрионите- 20.000 ден. А трансфер на природен циклус (ако имаш и пункција и оплодување) е 47.000 а ако е само трансфер на замрзнати е некде 30.000-33.000 (за ова незнам точно)
Zdravo devojki Pocnav ivf so bockanje od 4 dena i na eho doktorot kaza deka nema reakcija mi ja prekina terapijata.imam nisko amx, mi rece da probame sega mesecov na priroden proces,ama ne veruva deka ke ima efekt,i kao negovi preporaki e so doner j.kletki.ve molam nekoj so slicno iskustvo,ili preporaka sto da pravam..gubam nadez veke
Во Турција се сигурно поефтини , јас сите лекови до сега што ги имам земено од таму се скоро на пола цена . Ова е од некоја аптека чисто како пример ти го праќам
Polipot vo matka ti e Ili na cerviks I kolku e cenata za negovo odstranuvanje kaj Dimitrov.Posto clenkata pogorenti kazaa za kratok protocol jas ke ti kazam za dolg otkako ke dobies ciklus pies kontraceptivi vo moj slucaj bese mikroginon kutivce edno I od drugoto 4 tableti taka mi odredi doktor. dali ke pies 1, 2 Ili 3 kutivcinja zavisi kako ke proceni doktorot bidejki ke te gleda na eho dali ti se smireni jajnicite. Posle toa odis so stimulacii punkcija oploduvanje I transfer. Vo medjuvreme te.slefi doktor na eho I Imas edno 2-3 isppituvanje na estradiol I progesterone .Ako Imas poveke embrioni mozes da zamrznes.ili ako nedaj boze hiperstimilacijs dobies ke ti odlozat transfer za.sleden ciklus I togas mora da zamrznes isto.Vaucer ne ti pokriva zamrznivanje embrioni toa ide privatno.Vo moj slucaj dolgiot protolol traese skoro 2 meseca.
Jas sum kaj Lazarevski, primac Meriofet,4 dena ×3 inekcii.nemase folikul i prekina.Amh mi bese 0.26.preporaka sega so priroden ciklus,dokolku nema reakcija preporacuva so donirani j.k. no navistina bi sakala da probam uste so moi.moze da smenam dr. da dobijam mislenje od drug ili druga terapija.
Razmisluvam za Plodnost Bitola,ili pak vo Grcija da odam,neznam,imam razgovor vo grcija sega na 8mi ,da vidam sto ke mi kazat tie.
И јас треба инвитро да правам и сум со низок амх и сеа многу се исплашив уште немам одлучено кај кој доктор ќе го правам колку тие фсх тебе и колку години имаш.