Izvinete mozebi prasanjeto ne e za vo ovaa grupa, ama procitav e spomnato nekolku pati. Dali znaete na privatno kolku cini kariotip? Nevozmozno e da se zeme termin na drzavno, so meseci se obiduvame da zememe ama neuspesno. Blagodaram
Vo Sistina vo 2021 bese 7000 nekade po osoba edinstveno ako si tamu pacient na ivf ima popust 5500 mislam bese po osoba.
Smeni doktor i terapija i ne gubi nadez i jas sum so nisko amh imam edno dete posle 4 ivf sega posle tri godini probuvam za vtoro ne ni proveruvam amh dovolno e edna j.k sekogas reagirav razlicno i so protokoli i so terapija posleden pat kaj Lazarevski ne sum zadovolna nema vreme covekot i mnogu dr raboti...
За мене и за сопругот плативме 15.500 за кариотип во Систина. Резултатите ги добивме за помалку од една недела.
Колку антрални имаш обично? Не растат фоликулите или нема фоликули? И години? Многу полесно е за помлади со низок амх. И со каков протокол одевте? Долг протокол најчесто не одговара за низок амх и poor responder. Да пробаш да се консултираш со друг доктор, може целосно нов пристап ќе ти предложи. Едит: ми отиде искуцаното. Најважно е да не се обесхрабруваш. Разни причини може да се во игра - таков бил циклусот, не ти одговара протоколот... види баш и што ќе ти кажат од грчката клиника. Евентуално и овде кај нас закажи консултација кај друг доктор.
Немој да губиш надеж, појди по другиве клиники на колсутација. Моја блиска во моментов е во процедура, амх 0,6 и 45 год. Во моментов има 1 атрален фоликул а се 4 севкупно. За една недела ќе има пункција. На природен циклус е.
Zdravo zeni lavici.Prvpat pisuvam na temata a ve sledam podolgo vreme.I jas sum vo istata borba so vas i sakam da vi kazam deka vi se voshituvam na site i vi posakuvam sto poskoro da vi se ostvari najgolemata zelba da go drzite najgolemoto bogatstvo vo pregratka.Bidejki ne sum vo moznost da podaram gi prodavam 6 aplikatori krinon gel upotreblivi do 08.22 i 5 ampuli prolutex upotreblivi do 05.22.Koj ima potreba moze da mi pise lp.Izvinete na latinica neznam kako da smenam na kirilica.
Ne znam kolku godini imas ne gubi vreme vo Plodnost imam iskustvo so Tase ,pojdi Grcija direkt i pisi kako so moze bas me interesira i so sreka .
Ednas probav samo,prvpat i nemase folikuli.piev letrazol 5 dena od 3 den na ciklus 2 ×1 i 4 dena x 3 inekcii Meriofert.ja prekina terapijata i vednas mi rece kao tesko,najdobro so doner j.k. sto voopsto ne mi se dopadna.sekoj se trudi da najde nacin i terapija sto je odgovara,a toj taka ladno me unisti. Edino mi predlozi da odime mesecov na priroden ciklus,i zatoa se dvoumam dali da prodolzam kaj Lazarevski ili da odam na drugi.
Imam 40+ ,mnogu go falat Tase,neznam...a ti imas loso iskustvo so nego,moze da mi kazes na kratko za sto te razocara ? Sekako ke odam i vo Grcija ,na privatno pravam taka da seedno mi e kade ke odam,samo da ima uspeh
Pa i ova na nekoj nacin e priroden modificiran ciklus Pobaraj drugi mislenje Moze nekoj ke pocne od 2 den so inekcii Ama pred se sredi tsh
Ete i jas imam 40+ sekoj razlicno iskustvo ,sekoj prikazna sam za sebe ,Tase ne sakam da go vidam ne vredi da kazuvam zosto mnogu ima ,ako ti e misla pojdi konsultiraj se, ke odlucis sama
Blagodaram Sekako,sekoj so svoe iskustvo.I Lazarevski site go falat mene me razocara mnogu. Blagodaram sto spodeluvas so mene.
Девојче, рано е да договарате протокол на стимулации месеци однапред, кога баш во моментов се спремаш за операција за отстранување на полип кој и не е така мал, претпоставувам дека те чека оперативна хистероскопија, а можеби и комбинирано лапаро-хистероскопија ти предложил (на старт не ни кажа никакви детали за ова, кажа само дека не ти објаснил ништо за ин витро процедурата). Значи прво треба да го отстраниш полипот после што ти следи минимум два месеци период на опоравување со ехо контроли на кои што докторот прво ќе ја следи состојбата на матката и ендометриумот, работата на јајниците, можеби и хормонален статус, па дури после тоа ќе се договарате за протокол на стимулации кога ќе се утврди дека сѐ е во ред за да почнеш. Нема што да ти каже сега, без претходно направена операција, пошто очигледно е дека полипот е пречка за остварување бременост, која мора пред почнување било што да се отстрани. Направи ја операцијата, опорави се, па кога ќе дојде време, ќе ти кажат по кој протокол ќе одиш. А околу тоа колку време траат двата стандардни протоколи и што вклучуваат, веќе убаво ти објасниле другите членки, така што ќе бидеш спремна.
Женички, храбрици одобрен ми е ваучерот измешани чувства... па ме интересира искуство со долг протокол кај лазаревски