Јас сега немам проблем 26 недела сум искрено побрз метаболизам не сум имала до сега го користев некаде до 8 недела после тоа престанав со терапија и се ми се нормализираше. Инаку е добар делува брзо и не ми правеше проблем и некои потешкотии.
Девојки искуства со реченицата ,,лоши јајце клети". Хормони уредни, амх уредно, антрални уредно, години 30, суплименти 500 евра месечно, протеинска исхрана, без никакви автоимуни и слични заболувања, тежина уредна, спортување без цигари и алкохол, акупунтура применета, три инвитра, два стимулирани, еден модифициран, оплодување само еднаш настана и добивам за одговор, лоши јајце клетки. Спермограм нормален, дна допрва ќе правиме, но никој не вика сперматозоид, сите викаат лоша јајце клетка. Разговарав со ембриолог им ја гледале структурата и така доаѓале до тој заклучок.
Jas mislam deka prviot pat loso bilo izbedeno oploduvanjeto Vtoriot pat los protokol A za sega za priroden kolku izvadivte? Moze gresam ama kolku sto sum te citala moe mislenje e toa Neli kazuvaat sqmo zrela i nezrela j. K
3 folikuli imase, 20, 17 i 14. e2 na den na stop 237, 1 jk bese izvadena. Letrozole, fostimon i cetrotide primiv. Abe taa Kristina od new born, kolku shto sledev vo toj period paralelno zeni shto bea vo postapka so mene, po 7-8 blasto im napravi.
Na tolku terapija pak e nizok e2 sto znam Mislam ok e za edna jajna kletka Da probas so klomifen sleden pat ako ne si probala do sega Neznam sto e klucot iskreno Pobarajte nekoj strucen epten da go pogledne spermogramot
Vo odnos na terapijata i kaj drugi clenki imam citano na modificiran e isto gore dole, nikoj povekje od dve ne izvadil i e2 taka se dvizi. Nekolku fostimona 5 apcina letrozole ok e. No problemov e shto ne doagja do oploduvanje voopsto. Prazen folikul na modificiran mn cesto im iskaca. Kako i da e toa ne e problemot
Po ova ne gledam indikator za losi jk da imas dijagnoza. Smeni ja klinikata i malku smeni nacin na zivot. Olabavi so stimulaciive, organizmov neka se olabavi i odmori. Mlada si, ke uspees. Nekogas stresot skrisno znae da ne jade, bez da imas bilo kakva dijagnoza. Ti posakuvam srekja
Баш ми е мило што ти помогнало, и кај мене на почетокот е проблем додека се прима поголема доза на прогестерон, ќе го предложам ова на докторот, ако може составот да ми пишеш на што се базира? Ти посакувам леснотии до крај
Мислам дека треба да смениш клиника, да се проба и со друг протокол, и да се проба на скроз природен циклус неколку месеци, доволно имаш примано стимулации, барем некој медец да се оди без никаква стимулација. Како што кажа членката погоре, треба малку пауза пред следни пробувања
Може пак краток да се проба со гонал на пример ако не си користела тоа, може и друга клиника, друга енергија, друг доктор. Каде ги имаш правено инвитрата?Не очајувај мила, решение ќе се најде, за жал мора да го одиме подолгиот пат. Те гушкам
И јас имам 30 год кога почнавме да се испитуваме со маж ми имавме 27 год испадна аззоспермија ајде направивме биопсија успешна докторот велеше никаков проблем немаш ти се уредно почнавме со долг протокол едвај една јајце клетка се извади а еден куп фоликули е2 секогаш различно о секогаш ниско..Извинете на долгиов пост
Девојки да споделам, Разговарав во клиниката каде што го правев ИНФ, јајце клетката не била зрела и на долго и широко ми ја објаснија постапката. И минатиот пат и сега добивме незрела јк. На крај испадна незрела јк, а не лоша јк како што ми кажаа на телефон. Се надевам дека ќе послужи оваа информација кај други членки.