Пред колку време го добивте и дали знаете дали инсиминациите треба да се преку еден месец или може една по друга? поздрав
Читам на фонд дека нема право, дали е возможнио сега да има измена на законот или они како што ги пишуваат двосмислено законите па погрешно да сум сватила
Не им е апдејтиран правилникот. Следи 3 ваучери и за 2,3,4 дете. Инсеминации не правев затоа што и првото ми беше со ивф па имам тогаш правено. Инаку преку 1 месец мислам беше по правилник
Девојки може да споделите искуства, што примате како стоп, chromiom, ovirtelle ili ima i kombinacija superfact, tripotr..? Dali na 300 e2 primate edna ili dve stop inekcii?
Девојќи имам прашање за другарка. Прави ин витро во Германија неуспешни 2, се е во ред. Сега последно испитувале типизација на KIR гени, и добила терапија од инекции Granocyte. Дали бекоја од вас има испитано нешто вакво или примила ваква терапија. Ви благодарам однапред.
A kako ti ja gledal strukturat na jajce kletli , dali dapravil pdg ili taka so svoe oko. kvalitetot na jajce kletki e vrodeno i bez razlika na vitami i kakov rezim na ishrana ce vodis toa e so se tvoe ragane. Bi te sovetuvale pgd da napravis ovde ne znam dali pravat ama stranstvo prvoto nesto toa te prasat
После три неуспешни трансфери , отидов на имунологија му ја објаснив ситуацијата на докторот и он ми предложи да се направи КИР , прв пат го слушнав и за мене беше непознато , мислам дека се прави да се види зошто не доаѓа до имплантација , зошто во резултатот ми пишуваше дека нема причина за не имплантација на ембриони и дека не постоу ризик од прееклампсија.
А дали знаеш каде би де обратила за терапија доколку е потребна, кај гинеколог или кај некое друго стручно лице. Кој доктор ти го предложи испитувањето? Однапред ти благодарам.
Da i jas go pravev, isto i kaj mene pisuvase deka ne e toa pricina za neuspesna implantacija i preeklampsija. Isto tri neuspesni transferi so dve invitra.Vekje ne znam sto da proveram uste.
Мислам дека најдобро на имунологија да се обрати , јас кај др. Горјан Милановски отидов , мислам он се погоди таму , и после со резуктатот пак кај него се вратив да го види.