Пишав, реткост е на жени со ПЦОС да не им стигнат инекциите. Не дека е невизможно. Плус, твоите јајници велиш само "личеле" на пцос
Здраво.Јас немам искуство со Плодност.До сега имам едно неуспешно во Newborn,но сепак сум задоволна и нареден трансфер повторно ќе правам таму со замрзнати ембриони.Сум била и кај Трајовски и кај Тања.Но читам по интернет дека Плодност имаат исто успешни приказни.Така да најдобро направи си консулатција и во двете клиники,па сама ќе си донесеш одлука.Ти посакувам успех и две цртки.Поздрав.
Девојки имам замрзнато ембриони во Систина,правев трансврт во февруари неуспешно,планирам јуни пак да правам.Имам уште 4 ембриони.Оваа година никој ми се нема јавено од Систина за да праша дали сакам да продолжам да ги чувам.Претходните години ми звонеа за да ме прашат и за да платам.Замрзнати ми се во февруари до кога има рок да се плати за чување.
zdravo devojki sakam da prasam nekoja so iskustvo so vaucer kolku vreme se ceka da stigne rezultat dali mesec dva....
Девојчиња здраво јас прв пат правам сега инвитро моментално сум на стимулација и здравје во недела пункција. Ме води Ивановски ама нешто не е задоволен од тоа како ми растат фоликулите се плашам дека нема да успеам да дојдам ни до трансвер Дали некоја од вас имала две фоликули што се баш како што треба за да биде успешно а мемонтално сум на мериоферт со 6 прашочиња и 3 води а докторот ми рече дека реагирам како да ми ставаат водичка... Од што може да биде така мн сум тажна извинете ме на долгиов пост.
Здраво девојки.Сакам да Ве прашам дали некоја има одено на акупунктура и каде во Скопје? Имам само замрзнати емрбриони уште за еден обид,па сакам да ги зголемам шансите. Дококу некоја има искуство нека пише.Исто така пишете искуство со скречинг.Дали после направен скерчинг се зголемуваат шансите?Кога е најдборо да се нарави?Поздрав до сите и Ви посакавум успех.
На кој протокол си? Долг, краток? Колку ти е амх? Јас имав слична ситуација кога примав супрефакт, фолекулите почнаа да растат дури после 7,8 дена стимулации затоа што супрефактот имаше направено преголема супресија. Колку дена си на стимулации? Не се разочарувај, можеби ќе тргне работата
Zdravo devojki deneska pocnav so stimulacii so fostimon se nadevam ovoj pat ce bide uspesno ....site daj boze da uspeeeme vo ovaa bitka
Долг протокол сум ставена ама веќе мн е јака стимулацијава а нема баш резултат. Амх 0.8 па веќе скоро 6 дена сум валда до сабота ке ми ја продолжат а во недела пункцијата
Леле да ќе ги заборавев тие. Бараат извод од првороденото и потврда од клиниката дека е родено од ин витро. Е сега дека јас њуборн правев ивф, а ремедика се пораѓав па никој не можеше да ми даде комплет извештај (њуборн не можеа да потврдат за пораѓај, ремедика дека е со ивф), па на крај од њуборн извештај од трансфер носев, а од ремедика отпусно од пораѓај
Da mi vrakjale, ali poslednive dva transferi ne, bidejki na privatno bev i nemav osiguruvanje vo MKD.
Kvalitet se meri i na dvata stadiuma od razvoj, i na blastomer i na blastocista. Samo se razlicen period od razvoj na embrionot. Inaku by the book blastocista e najdobra opcija, iako dve moi prijatelki uspeeaja so blastomer, a prethodno nemaa uspeh so blastocista. Se e do srekjata nekogas izgleda