Jas na 20ti Mart, seuste nema odgovor... Dali znaete broj od fondot barem da se javime da prasame dali predmetot e praten na razgleduvanje
и јас сум заинтересирана за ова. читав поназад но не најдов некоја страна со подетално објаснување. ги читав тонг да дека се добри и дека ги препорачуваат. па ако може совет или инфо кога се оди таму (пред пункција, трансфер, по трансфер) колку сето тоа трае.. дали е болно )
Добив известување по пошта дека ми е одобрено за ваучер од фондот. Е сега како е процедурата. Пишува да земам упат од матичен. И после со упатот се оди кај избраниот доктор. Како направивте вие?
Idi kaj maticnata, neka ti pisuva upat, istiot zaedno so vaucherot, dostavi go vo klinikata kade sto ke pravis invitro, i ke pocnes so postapkata.. so srekja
Известувањето се води како ваучер? Дали прво да се договорам со докторот па кога ќе почнам да го земам упатот?
Ne, po posta ke ti stigne vaucher doma, ili idi direktno vo fond zemi go. Za doktorot nema problem, ako sakas mozes prvo da se dogovoris, pa posle dopolnitelno da go dostavis vaucherot, Informiraj go deka si go dobila, pa moze da pocnete vednas, zavisno od ciklusot normalno
Јас одев во Чи на млечен кај док.Андријана. Бев со краток протокол почнав една недела пред стимулации а одев до позитивен тест, три пати неделно. Мене не ми наплати рече " кога ќе станеш мајка тогаш ќе платиш" Јас отидов по препорака на мои колешки од работа и презадоволна сум и од док. И од хигиената.
Со среќа да си го искористиш ваучерот и да роди со плод од прва Прво треба да го известиш инвитро докторот дека имаш ваучер и да одлучите кога ќе почнете со постапка, ако тоа го правиш сега тогаш матичен гинеколог ќе ти направи упат кој ќе го доставиш до клиниката каде ќе го правиш инвитрото. Значи прво треба да се договориш со докторот па они ќе ти кажат кога ќе им носиш упат Кај мене секогаш беше така, прво договарање а после упат за почеток на постапка Ваучерот можеш да си го земеш веднаш од кај Мајка Тереза средиштето пред да ти го пуштат по поштаСо лесно
Известувањето за одобрување е ваучерот , нема посебен ваучер , на него ти пишува дека е одоврено и од која дата . Со среќа
Ова е ваучерот Јави се во клиниката каде што имаш одлучено да го правиш инвитрото да ги известиш дека си го добила ваучерет, ќе се договорите со докторот кога ќе почнувате и ќе ти кажат кога да однесеш упат од матичниот гинеколог. Среќно нека е!
Ова е ваучерот, не ти треба др да земеш. Потоа го носиш кај докторот каде што ќе правиш ивф. Со лесно и нека вроди со плод.
Devojki koga ja povtoruvate betata. Na14ti den od transfer i mi e 514. Mi kazaa da dojdam na pregled za edna ned, ne mi kaza doktorot nisto za da se povtori.