Kaj mene bese na 14ti den 450 i isto i mene mi zakazaa pregled po edna nedela bez da ja povtoram betata. Odlicna e, so lesno majka
Здраво.. Имам едно прашање.. Имам направено 1 ин витро успешно ама во 7 месец итен царски рез и бебето ми почина.. Дали имам право на 2 ваучер за ин витро?
Zal mi e za zagubata mnogu imav i jas spontan odnosno ragjanje vo 5ti mesec Ne treba da chekash da pominat 18meseci,mozesh da podnesesh dokumenti po 6meseci
Најдобро е да разговараш прво со твојот доктор, да те упати кога е безбедно да почнеш нова постапка. За ваучерот не е проблем, можеш да аплицираш кога сакаш, не мора да чекаш 18 месеци.
Епа тоа сакав да знам оти пишува читав по 18 месеци а август годинава правам 1 година,инаку сега пробуваме природно ми рекоја можи а за ивф незнам сакам систина да одам на преглед оти 1 ми беше плодност и не сакам пак таму..
За цени незнам точно. Мене ништо не ми наплати. Ама како што видов на истакнатиот ценовник имаше пакети зависнот колку третмани се прават некаде од 800 денари почнуваа.
Тоа е всушност ваучерот. А за упатот ќе ти кажат од клиниката кога да донесеш тоа не го мисли. Сега ако веќе си одлучила каде нив известиги и ќе се договарате што понатака. Со среќа
По кој протокол ќе се прави инвитро определува докторот или веќе е определен од страна на комисијата во ваучерот?
Не ми е јасно колку е износот на ваучерот што се добива односно што покрива зависи од протоколот што ќе го определи докторот?
Неможам да се сетам точна сума колку беше. Но кај мене ги покри сите инекции до пункција и прегледите, три пати испитување на хормони, пункцијата и трансверот. Инаку јас бев со краток протокол . Е сега змрзнувањето на ембрионите е приватно и терапијата после трансвер е приватно
1100 ден.редовен преглед, а терапии 880 ден. Додека за ивф процедури и мене ми рекоа до зачнување ништо.
Како се спремавте пред инвитро, што треба да се јаде или не јаде, на штп да внимавам по трансфер... Некој совет за процедураѕа. Прво инвитро ми е имам многу мисли