Желбата за бебе, моментот да ги видиме тие две црти, висока бета, моментот да го земеме во раце нашето бебе е многу поголема од сите пари. Искрено мене лично баш ми е гајле колку имале профит Систина, Жан Митрев и другите болници само ми е битен тој момент да дочекам и јас да станам мајка. Сите сме свесни дека многу пари даваме за таа наша цел, ама на крај што ќе ми се пари кога немам бебе
babybulu , имав консултација со докторот и почнување на постапка со стимулации е релативно, и битно е докторот како ке процени . Мене ми препорача да чекам за ваучер за 6 месеци а измегу да пробуваме природно ,или да одиме на природен циклус со минорни стимулации но воследните два месеца да се обидуваме природно , па да видиме дали ке се случи нешто.
Дали мора да се направи 3D/4D ехо пред да се поднесат документи за ваучер? Матичната ми кажа дека најверојатно ќе ми бараат и покрај тоа што имам HSG. Исто ме интересира кога се прави 3D/4D ехо, дали мора во втора половина на циклус или нема врска?
Да ќе ти бараат 4д и да треба да е во втора половина од циклус (после овулација). Јас го изумив ова па ме враќаа да доаѓам дополнително.
Pred nekoe vreme ovde procitav za kir geni, ve molam neka mi pise clenkata ne mozam da ja najdam napisenoto. Kade se pravi analizite za kir geni.
Da treba, jas i mail im prativ za ova i mi vratija pokraj HSG treba i 2D i 3D/4D eho, a koga tocno treba na pregled iskreno ne se sekjavam, eve poiskusnite clenki neka kazat
Препорачливо е да е во втора половина на циклус, кога бев на гак ми рекоа на 21 ден од циклус најдобро се гледало, но матичната кога ми даваше упат, ми рече оди кога сакаш само кажи дека е за ваучер. Јас така и направив уствари и немав проблем.
Jas imam napraveno samo edna inseminacija i bidejki i nie sme so dijagnoza astenoteratozoospermia, doktorot sto me pravese inseminacija mi napisa specijalisticki izvestaj i mi kaza so toj izvesraj da podnesam dokumenti i deka nema so sigurnost da mi baraat povekje inseminacii. Sega za tocno da ti kazam go cekam odgovorot od fondot, pa se nadevame deka ke odobrat.
Za mene..Pap test, mikrobioloski brisevi, virusni markeri, 2d, 3d TVUZ na 24ti den od menstrualen ciklus, hormoni, izvestaj od HSG i snimkata, krvna slika i vo slucajov kaj mene namesto inseminacii- specijalisticki izvestaj deka ne se ispolnuvaat kriteriumite za inseminacija. Za soprugot.. 2 spermogrami napraveni na razlicno mesto vo razlika od 1 mesec i virusni markeri. I plus kopija od licni karti, kopija od vencanica, osiguruvanje i obrasci sto ke gi potpolni maticniot ginekolog. *Maticniot napomna deka pred mene na 3 pacientki so ovie dokumenti im bil odobren vaucer*
Se javiv utrovo vo New Born rekoa deka moze i brzo posle ciklus da se napravi, samo da ne e za vreme na ciklus, i jas treba da pravam pa vikam aj da se informiram Pozdrav
Некој да не доби во меѓу време одговор од фондот тие што имате подмесено во март дали ви јавуваат дали е одобрено или не ви благодарам