Jas imam podneseno na 22.03'22 i se javiv vo petokot kaj sekretarite i mi kazaa deka nasiot predmet uste ne bil pusten na razgleduvanje na komisija, vika najverovatno za ovoj cetvrtok da se pusti..znaci tocno eden mesec do cetvrtok
Девојки чисто да споделам, некој можда ќе има корист. ,,Ne znam da li će ti ovo štogod značiti, ali jedan MPO doktor iz Amerike s kojim komuniciram preko maila mi je rekao da oni ne priznaju termin 'prazan folikul' kao takav. Objasnio mi je da je ili tajming promašen, tj. štoperica dana prerano pa jajašce nije bilo dovoljno zrelo i samim time sposobno da se odvoji od stijenke folikula ili je imalo grešku pa se zato nije uspjelo aspirirati. Kod njih se smatra da se folikul ne može razvijati ako u njemu nema jajašce koje daje povratnu informaciju hipotalamusu i da stoga ne postoji prazan folikul."
@malecko87 Вчера бев во фондот и ме известија дека тие шо имале поднесено после 14ти Март ќе ги разгледувале документите оваа недела
Така и ми рече др затоа и пишав ама многу е ниска зашто да пијам терапија а домашни тестови негативни. Како и да е многу сум збунка па уште и го преплакав
Kolku predmeti razgleduvaat na edno sostanuvanje otprilika dali znaete? I otkako ke odlucat za kolku vreme stiga na adresa
Во Ремедика кога лежев на ИВФ оддел за интралипидна инфузија, дојде ембриологот и ми кажа дека дента имале регистрирана срцева акција кај пациентка кај која вредноста на бхцг на 14 ден од трансфер била 14! Беа шокирани и доктори и ембриолози и сестри, и се разбира многу позитивно изненадени. Повтори ја за два дена и со среќа, па и ти да се пофалиш со едно мало ин витро чудо.
Mojata na 12 den bese 33 sega ima 15 meseci i rusi se po doma pustam srekicka ♥️♥️♥️ Relano i mojata i tvojata beta se niski i bidi spremna na se ama nekogas 2 i 2 ne se 4
Мене ми е закажано (за 3Д/4Д) во втора половина од менструален циклус, што е на почеток на нареден месец, а само уште тоа ми фали од документи и сега не знам дали да чекам или да презакажам за порано
Ти благодарам многу што пиша се надевам дека ќе ни одобрат, освен ако треба допуна нешто за документи дали известуваат дека е одобрено сум заборавила како беше првиот пат правев пред 6 години
Искрено не знам, но сигурно известуваат Јас поднесов за прв пат и не сум запозната со многу информации
Ако треба да се дополнат документи , исто ќе добиеш писмо по пошта и откако ќе ги доставиш пак ќе чекаш за разгледување , јас чекав уште еден месец за одговор откако ги дополнив документите.
Тоа не го знам, јас отидов бидејќи не се јавуваа на броевите, а ги имав поднесено документите баш на 14ти Март, и ми кажаа дека од 14ти навака ќе ги разгледувале оваа недела и ќе не известувале Па да се надеваме на позитивен одговор
Zdravo devojki, Dali nekoja od vas imala transfer na embrion na 3ti den I dali e zavrseno so uspesna bremenost?
Женски, денес 5ти ден од стимулации со Фостимон и триптофем. Од вчера почнав по 3 инекции фостимон, триптофемот го ставам по пола, на ехо сум во четврток. Е сега од денес имам болки во јајници, не многу јаки, ама повеќе ако се размрдам ептен ги осеќам. Нормално ли е, се плашам од хиперстимулација, некако касно ми рекоа за естрадиол и ехо, дури по 6 дена стимулација, што мислите вие?
Mnogu tuka imale uspeh i so 2 dneven, tridneben i blasto. Edino koga stanuva zbor za zamrznuvanje, celishodno e da bidat 5den, za da ne se davaat pari za dzabe za zamrznuvanje. Nema pravila ednostavno.
Jas reagirav slabo na terapijata prvite denovi, i kontrola imav sekoj 3t den. I posle mi se kaci naglo estradiolot, i do kraj sekoj 3t den na pregled bev. Sigurno posle ovoj pat, ke ides pobrzo sa sledniot.