Ti blagodaram za spodelenoto iskustvo. Jas stvarno neznam shto e kaj mene problemot bidejki sum imala dve stimulirani invitra i edno na modificiran ciklus, no kaj mene i so solidna vrednosta na e2 so 20mm folikul vadime nezreli jajce kletki. Prviot pat imavme 3 oplodeni, pretpostavuvam deka samo tie bea zreli, no embrionot javi fragmentacija shto spored toa shto imam citano, nedovolno zrela jk moze da bide pricinata za istoto. Pretpostavuvam deka treba uste nekoj den da se ostavat. Tuka gledam clenki imaat zreli jk i na 16mm i na 20 i na 22mm. Na Pogolem od 20mm nikogas ne sum imala punkcija, a prirodno ovuliram so okoli 24-25mm folikul. Posledniot pat so modificiram za dva solidni folikuli 17 i 20 e2 bese 213. Jk bea nezreli i smetam deka mozebi trebese da se priceka bar do nareden den. Naredno kje probam cist priroden bez tableti so pogolem folikul, solidem e2 pa se nadevam na uspeh.
Девојчиња имам купон за во newborn преку grouper за спермограм и ехо, ја неуспеав да го искористам. Важи до 30 Април. Ако на некој му е потребен би му го пратила. ( да си кажам не сакам никаков надоместок, само несакам да пропадне ).
Zdravo devojki Imam inekcii Cetrotide o.25 ,od Grcija 4 inekcii i tableti Letrasan 0.25 .Zapocnav ivf i po preporaka na dr.gi kupiv,no ispadna deka ne mi trebaat. Dokolku nekoj ima potreba ,neka mi se javi,gi nema vo mkd,jas vo Grcija edvaj gi najdov.Cenata isto kako sto gi zemav.
Za nizok amx najdobro zemi dhea tableti,i jas imam nizok amx,i ke odam na priroden ciklus,se drugo nema reakcija od terapija
A dali piete vitamini vo tek na postapkata mislam punkcija i posle e.t vitamini kako c d e b. Jas licno sum piela ama drugarka mi sega ce pravi ivf i nejse i rekle na de pie nisto za zajknuvane na imunitet. Tuku sportivnoto trebala da ima poslab imun, za teloto da ne go isfrluva kako tugo embrionot
Девојки, да споделам вест со вас на овој убав ден, бета денеска на 9 ден од трансфер 152 уште имам измешани емоции, се надевам овој пат ќе си го гушнам најмилото Посакувам сите до една да се исчистиме од темава
Лелееееее, ме прерадува!! Нека е со убаво и лесно до крај и за 9 месеци да ги почувствуваш најубавите прегратки Честитки од срце
Фала ви на сите, тука чувствувам најголема поддршка и разбирање за предизвикот со кој се соочуваме Влечам позитива за сите што се во исчекување