Читам и плачам, посебно се радувам кога прочитам ваква приказна, кои се вистинско чудо... Со лесно до крај, имај најубава и лесна бременост..
@Anels @Cvet Cvet Абре не можам да ве до запаметам да ве цитирам Браво девојки, честиткииии А посебно специјална честитка и гушка до @Sienna_MK Другарке честиткииииии бравооооо многу се радувам за тебе
Здраво феминки, за много години нека ни е празникот. Имам едно прашање почнав да примам клексани и пролутекс но од клексаните многу големи модринки ми излегуваат дали и на некоја од вас истото му се дешава или организмот не ми ги поднесува?
Zdr zenski pomina deneska i mojata punkcija izvadeni 3 jajce kletki se nadevam nekoja ce se oplodi so srekja na site idni mamicki
Мила, нормално е да ти излегуваат модринки, такви се инекциите, мене рацете ми се покриени со модринки, треба да боцкаш подалеку од модринки на стомак, позади на горниот дел од рацете или на бутините, треба да менуваш места постојано за да има време да заздрават модринките, јас боцкам на раце и стомак а планирам да почнам и на бутините. На јутуб имаш видеа како и каде да се аплицираат подкожно, не е тешко само треба малку пракса додека ти легне како навика Со лесно, а ако не си сигурна, консултирај се со било кое медицинско лице убаво ќе ти објснат @Lucky4 со среќа мила, сите три нека се оплодат па да имаш и да си замрзнеш
Здраво до сите! Честитки до храбрите девојки кои сите не израдуваа со убавите вести ! Да си имате лесна бременост. @Anels @Cvet Cvet @Sienna_MK Имам едно прашање па дали има некој искуство Имам дилема помеѓу Имприл и Прегнатол таблетите. И двата лека се релативно слични , но реално цената им е далкеу поразлична. Имприлот се прескапи додека прегнатолот кој ги пијам е со нормална цена 700ден На последната консултација кога бев докторот ми потенцираше на Имприл демек биле ептен добри т.е најдобри . Незнам дали е во прашање комерција или навистина се добри. Правев компарација помегу двата суплимента и има разлика ама па нели не сум доктор па мноу многу не разбирам . Дали мислите дека се стварно толку ефикасни?? Па на толку дадени пари си мислам да ги купам . Кад је бал нек је маскенбал фала
После првото неуспешно ивф, докторот ни препорача на мене и сопругот да пиеме имприл и да видиме дали има подобрување на спермограмот, ги пиеше месец ипол не само што не се подобри туку имаше и пониски реф вредности од претходно, така да по консултација со докторот прекина да ги пие, муабетот ми е не се репер дека состојбата ќе се промени кон подобро за жал а мислам 4000 ден беа
Честитки до сите трудници, ви посакувам лесна бременост Инаку на последниот преглед докторот ми најде полип и искрено многу се исплашив бидејќи до сега никогаш ми се нема појавено.Од толку што ме вознемири информацијата пола не памтам што ми рече докторот, единствено што се сеќавам е дека ми кажа да го тргнам пред да правиме 2 ивф. Имал ли некој искуство со полип, дали е опасно отстранувањето, треба ли посебни поготовки пред вадење, после колку време од интервенцијата може да се почне со ивф и дали прават во њу борн и која цена е? Фала ви однапред
Фала ти многу за одговорот. Со самото тоа што имам мутации кога го прашав трансфузиологот за Прегнатол ми рече супер се. Сега гинекологот ми ги вели Имприл . Искрено прво што ми падна во памет ми е комерција ама што знам. Ќе продолжам со Прегнатол пиеме и јас и сопругот . Од Турција да нарачувам Имприл поради цената некако ми голема логистика и обврска према некого,
Zdravo Jas imav polip. Mi go otstranija so histeroskopija mislam deka bese. Te uspivaat 15 min, Posle toa moze da imas malku krvarenje megjutoa toa e normalno. IVF mozis da pravis na sleden ciklus.
Jas pravev kaj Tofovski na klinika,super pominav, kratko trae, podgotovka nekoi ispituvanja ke ti kazat sto im treba, i istiot den si odis doma
ми се насолзија очите од среќа!!! колку чуда само сведочиме ние честитки мила!!!! па да не поздравуваш за извесно време со бебуш и да ни кажуваш како спие до тебе