25€ кутија беше пред некој месец мене кога ми ги донесоа , сега мислам дека околу 27€ се . Како и да е од кај нас се скоро дупло поефтини .
Полипот не е страшен да не се секираш , мене ми беше на средина на матка , пред да почнам со ин витрата ми препорачаа да го извадам бидејки го правел ендонетриумот не квалитетен, интервенцијата кратко трае , истиот ден си одиш дома , јас во систина го вадев , а за колку време после тоа ќе се почне со ин витро со докторот ќе се договориш , ама мислам дека циклус, два доволни се да поминат.
И мене ми искачаат ако ги боцкам во рака , во стомак не , па цело време во стомак ги боцкам , ниту ме болат , ниту модрици ми искачаат, пробај така
Zdr na site, se nadevam ne ste me zaboravile, samo sto sum so nov profil, cestitkiii do site onie sto postignale bremenost od srce vi se raduvam, edno vreme bev neaktivna zaradi mnogu pricini no sega malku se priberiv i pocnav odnovo ponovo! Uste edno embrionce imam i resiv da go vratam posle abortusot sto mi se sluci pred 6 meseci, pocnavme so estrofem od 3 den na ciklus i endometrium 7.5 tenok i pakkk Canceled transfer, posle mnogu jaka doza na estrofem koga nejke nejke, ke cekam nareden ciklus na skros prirodno da odime posto so ovie hormoni neznam veke naduena sum mnogu i se plasam za moeto zdravje citav negde deka i rakk moze da ti se pojavi od tolku jaka doza... nekoja so slicno iskustvo fala vi.
Имам замрзнато ембриони во систина.Планирам да првам трансвер наредњн циклус на приватно.Но немам платено оваа година за чување на ембрионите.Им звонам цела недела да прашам до кога треба да платам за чување,за да не ми дојде многу со трансверот.Обично претходните години ми звонеа да ме прашат дали сакам да ги чувам.Знае ли некој на кој број да ги барам?
Зависи каде се наоѓа полипот. Имав полип на грло на матката и ми го острани како на гинеколошки преглед веднаш. Имав и во внатрешност на матката од кои ми беа запушени каналите и ми ги остранија со хистеролапароскопија со целосна анастезија. Останав 1 ден. Правев во Систина
Мила, многу ми е жал што ти го прекинале трансферот. Јас имав сега на контролиран циклус трансфер со естрофем од 2 ден на циклус, претходно примена инекција декапептил 3,75 мг на 21 ден од циклус.На кој ден од циклус ти беше 7.5 мм? Која доза на естрофем ја земаше? Јас на 14 дена од терапија, значи на 16 ден од ментруација ми беше толку 7.5 мм но беше трослоен. Тогаш примав 2*4мг естрофем, а после тоа ехо ми зголеми доза на 2*6 мг естрофем што уште го пијам во таа доза. Докторот рече дека треба уште некој ден да се почека и на 22 ден од циклус направивме трансфер на 5 дневен ембрион. Кај тебе нели можеше да се продолжи уште некој ден терапија? Знам дека е мачно, не знам зошто веднаш форсираат со контролиран циклус место прво да пробаат на природен?!Јас сум имала успех и на скроз природен циклус, подобро така ми се задебелува ендометриумот отколку контролирано со хормони. Верувам дека на природен ќе успееш ти посакувам успех со следниот циклус и да не’ израдуваш
Ponekogas ima primeri koga podobro ili poveke odgovara na tvojata sostojba priroden ciklus. Ne mora da znavi deka hormonska stimulacija e posigurna varijanta. Ima primeri koga endometriumot podobro si raste koga e na priroden. Sekoj organizam e razlicen. Nema otkazuvanje
Za mene bese katastrofa kako protokol. Imav transfer vo priroden, so idealna ovulacija i dobar endometrium, samo utrogestan i progesteron, ne dojde ni do implantacija. Skroz 0 beta
Дали некоја од членките има искуство со лепње на ембрион. Ми имаше излезено како реклама на Инстаграм од Ремедика. Пробав да побарам пак ама не најдов . Нова техника (лепење на ембрион мислам дека се викаше)
Jas od ovoj emal dobiv dokument za unistuvanje na embrioni a prethodno telefonski mi se javia od sistina
Здраво, дали некоја членка има скоро идено кај Билјана Тодорова на ендокринологија? Дали сеуште само петок и е приемен ден
Здраво девојки , Јас сум овдека нова и пред се ви посакувам на сите успех по овој пат кој го поминуваме. После две инсеминации почнав со припреми за инвитро,примам decapeptyl пола секој ден и bemfola 225 ме интересира дали некоја била со слична терапија и дали имала добри резултати. Иначе кај мене е проблемот сто имам мали резерви на јајниците и некако сум толку испласена а и векје намачена од боцканња ,од неуспесни инсеминации од хормони .....