Колку само го разбирам ова... Среќна сум за сите, и секогаш викам ајде кај сите да биде па и кај мене, и јас вака да се радувам. Ама веќе да трошам енергија со луѓе што само своето го гледаат, само за својот живот зборуваат (најчесто за бременоста, бебињата нивни, и секој детски стадиум) без осет и без да те праша некој а ти како си, стварно не планирам. Психата ми се уништи со тоа одење со другарки и на икс настани насмеана, а со сите маки, и спонтан и дијагнози и се, за да се прослави нивната среќа во мои најтешки моменти, без ни едно како си да добијам назад, а не па муабет или рамо за плачење. Затоа опкружете си се со луѓе што вас ве прават среќни и луѓе што добро влијаат на расположение и психа. Се ќе помине, силна верба дека ќе биде се во ред и повеќе љубов кон самите себе.
Zdravo, mozes li da mi kazes kaj koj doktor uspea? Jas imam dete od prv brak, no od vtoriot imam 4 spontani i ne ni brojam kolku biohemiski bremenosti, imam 43 godini i po priroden pat mi se neuspesnive bremenosti vo ovie 4 godini, imav i nameren abortus vo 21va nedela poradi rascep na usta i nepce na bebeto i zgresiv osven trombofilii site ispituvanja se ok i doktorite se cudat zosto imam spontani.
Па да само месецов сум на 3 детски родендени, а во меѓувреме мајките на бебињата се бремени едната со 2ро, другата со 3то.. И на 4 свадби сум исто каде што младоженците имаат бебиња а не направија свадби поради Ковидот. И одам на тие на настани, пак дотерана и нашминкана, со насмевка намонтирана ама јас си знам како ми е. Не е дека не се радувам за нив, но како што кажа, јас ги славам нивните успеси во животот, се радувам за нив ама за мене никој од нив ниту прашал како сум, ни дали имам проблем, и не не за да ми помогнат, туку чисто од култура и за да ме ислушаат како што јас сум слушала кога тие имале некаков проблем. Тоа е тоа.. затоа го затварам кругот на пријатели и роднини кои што навистина се грижат за нас, и со тие другите близина веќе нема.
Eve i jas vaka da se nadovrzam na toa kako se cuvstvuvam poradi ova borbaa koja traee. Da, teško mi e, no vo odredeni momemti i na odredeni denovi, ne sekogas. Na pocetok se mi izgledase tolku strasno, tesko i macno, no sega vekje ne. Edno vreme zivotot mi bese staven na 'čekanje', sega vekje ne, odime ponataka i sekoj den mi e ispolnet so nekoja nova sila, nova motivacija i nadez. Duri i sliki sobiram vo telefon kako nekogas ja ke napravam rodenden za moeto dete, kako ke napisam koga ke se rodi, cela sum vo mectaenje i ne se otkazuvam. Sekoj mesec se nadevam i deka mozebi i prirodno ke se sluci kolku i da mi se mali sansite, ali i cudoto e malo pa pak se slucuvaa! Pogresno bilo sto pred nekoe vreme sum placela, sum mislela kako sum nesrekjnaa i deka nikogas mozebi moja borba nema da se realizira vo vistinsko cudo. Jas i nie vistinski sme srekjni sto imame tolku izdrzlivi parteneri koi najiskreno ne sakaat i koi so nas se boraat i koi isto taka veruvaat i veruvajte deka ke uspeeme, dali na 20,30, 40 godini, navistina ne e vaznoo, vazno e deka ke bidee!!! Borete se, zivejtee i ne izbegnuvajte toa sto zivotot vi go nudi, uzivajtee, ovaa e samo edno iskusenie bidejkji sme tolku silni i samo takvite kako nas moze ovaa da go izdrzaat. Se raduvam iskreno za site do edno sto zabremenilee tuka na grupava i posiroko i Gospod site da ne izraduvaa so takov dar!!! Vie ste najsilnite zeni sto gi poznavam
Кај што ве читам толку многу ме враќате во минатото и тотално ве разбирам. Јас тој терор буквално го чуствував 8 години. Одев по родендени, свадби... И се чуствував кога бев тамо како сите да ме гледаат како со сожалување кога ке влезевме со мм, а толку ми беше жал за него. Но тој никогаш не ми рече ништо негативно. Секогаш веруваше дека ке имаме дечиња. И така беше. Не дека бев љубоморна на тие што си имаат деца и бебиња но не знам како да објаснам треба да си многу цврст психички кога некој ти копа по раната.... Муабетот ми е нема откажување. Сите ке си имаме дечиња!! Јас се борев и молев, и пак се борев и со себе најмногу но нема откажување !!!!
Zdr devojki posle neuspsno invitro ovoj ciklus posle kolku vreme mozam da odam na sledno?i dali celata postapka so inekcii e stetna po zdravjeto sekoj odgovor mi e dobredojden falavi
Девојки дали некоја има боцкано инекции тевагастрим? Вчера во Систина сестрата ми кажа дека треба да ги примам после трансфер и дека една е 3000денари.
Izvinete sto ke pisuvam na latinica Sakam da vi ja dolovam mojata borba do bebe koja traese celi 15 godini Posle zapocnati 5 ivf so 4 stignav do punkcija a so 3 do transfer go imam do mene ona sto sekogas go posakvuvav imam sin od 16 meseci Samo onoj koj ne se soocil so sterilitet neznae kolku e tezok ovoj pat kolku solzi se proleani i kolku nadezi zagubeni no samo onoj koj se soocil so sterilitet znae kolkava nadez ima sekoj ciklus kolkava hrabrost treba da se izdrzi se kolkava verba vo boga i vo medicinata za da se uspee Site veruvam sme se pocustvuvale kako clenakata pogore jas gledav kako site okolu mene zabremenuvaa dodeka da trepnes so prvo so vtoro so treto dete a jas i soprugot se macevme za edno Se raduvav za sekoja bremenost no sekoja me bolese i za sekoja takva vest placev i custvuvav kako noz mi se zariva vo srceto (duri i za bremenostite na sestrami ) Koga na pretposlednoto ivf ne uspeavme da stigneme i do transfer premnogu se razocaravme so soprugot i duri i seriozno ja razgleduvavme opcijata za posvojuvanje Sekogas velev Gospod znae koga e vreme za se i toj znae koga da ni gi napolni racete Posle 6 meseci od preposlednoto ivf napravivme uste edno na privatno so poinakva terapija za mene i za soprugot so poinakov pristap vo razlicna bolnica i uspeavme ! Od 8 j kletki se oplodija samo 3 transfer na 2 imav na 2 den od punkcija i edno zamrznavme Dobiv niska beta na 11 den samo 33 no testovite stanuvaa se potemni i na 17 den betata bese 727 (razmusluvam da si gi tetoviram ovie brojki) i eve ja mojata sreka me ceka da se vratam od rabota da go gusnam Ke dojde i vaseto vreme i koga ke se setite sto ste pominale ke znaete deka taka trebalo da bide i ke bidete neverojatno gordi na sebe i na pratnerot za se sto ste pominale Znam deka ke uspeete site do edna ve guskam
Drage feminke, molim hitno za savet. Treba da počnem da se bockam Diferelinom od 1 dc kao priprema za fet kod dr Lazarevskog. Od jutros imam smeđkasto mrljavljenje i nikako da krene. Jutros na ulošku nešto malo smeđkastog, sad samo na papiru kad se obrišem. Da li onda sutra računam kao prvi dc? Molim devojke koje su imale slično iskustvo da mi se jave. Dr Lazarevski je na odmoru, ako sam vas dobro razumela pa ne znam da li bi odgovorio na mejl. Hvala unapred.
Zdravo devojki, ne ste svesni kolkava motivacija mi davate koga ve citam pa resiv da pobaram pomos od vas. Imam od prv brak dete, od vtoriot brak imam vonmatericna so zatnat lev jajovod, abortus vo 21va nedela poradi anomalija na plod, spontan blighted ovum pa histeroskopija, i uste 2 spontani so prestanok na srceva akcija vo 9ta nedela. Imam edno neuspesno in vitro vo re medika kaj petanovski, dr bremenosti se po priroden pat, posledniot pat so klomifen i inseminacija vo sistina. Stotuku proagam niz kojznae koja po red biohemiska bremenost. Imam 43godini, kariotip kaj dvajcata vo red, se vo red osven trombofilii za koi primav kleksani i pak nejke i nejke. Sledno e uste edna inseminacija pa in vitro za koe dr veli ne e garancija deka nema fa dojde do spontan. Bi go pravela kaj Lazarevski po preporaka na Drakulevski ( sega toj me vodi ). Sovet, pomos?
Побарај или прашај го докторот да ти направат брис или биопсија на ендометриум дане имаш инфицирана матка или тоа се вика ендометритис. Јас имав без никакви симптоми па со антибиотици се среди и си имав успешен трансфер и еве терам 20 недела, а претходно неуспешни ми беа траснферите. Поздрав