Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Angie77

Angie77 Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    1.709
    Eve sto ispituvaat, gi najdov moite rezultati, kaj mene nema endometritis :)

Прикачени фајлови:

На NNA, Karanfilce14, DaisyDream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.622
    Да тие се јас имав клебсиела и стрептокока тие две бактерии, со два антибиотици наеднаш се средија :)

На Rtulka и Angie77 им се допаѓа ова.
  3. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    Mozes priroden / modificiran.
    Pricekaj najdobro 3-4 meseci.

Последна измена: 29 април 2022
    На Lucky4 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Aleksandra789

Aleksandra789 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    Za kolku vreme se sredi prolaktinot? Mene mi dade po 1 denes i 1 ponedelnik..

5. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Jas na 30 god ne bi ni pravela IVF, osven ako nemam dijagnoza jas ili partnerot sto bi ukazuvala na neplodnost. Bi smenila nacin na zivot, mozok na pasenje..... Ova e moe mislenje, zosto hormonite i ne se bas bonboni. Ali sepak toa si e odluka na partnerite i vase pravo sekako. Ova ti go kazuvam da te opustam bidejki si mnogu mlada i sigurno ke bides majka :hug:

На Tiffany01, Marija2007, Meckicja и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    Iskreno spored moevo iskustvo jas na 30 god so tubaren faktor, drugo se ok imam ete mnogu polosi rezultati od bilo koj na forumov, pa mozda i od 40 godisni zeni.
    Godnite nekogas imaat vrska, nekogas ete neznacat nisto za zal :(

На Tiffany01, blackstyle, Meckicja и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    2.055
    Како може пункција без најдени јк? Па на ехо се гледа. Згрешен протокол сигурно или стоп инекција и не гледање на ехо како треба. Ама освен на тој што е во проблемот на кој друг му е гајле . Страшно

На Tiffany01, Meckicja, BelataMasai и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    Clenkata misli na prazni folikuli.
    Na eho se gleda folikul, no toj ne sodrzi jk.

9. Minnna

Minnna Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    148
    Kolku sto imam citano od vas i od stranski studii prazni folikuli ne postojat, postoi samo pogresen tajming za stop inekcija. Od site 7,8 folikuli zarem edna jajce kletka da ne najdat? Ne pamtam tocno, no od prilika tolku bea na dvata jajnika. Ne sum ekspert no kako moze 3 prirodni bremenosti vo edna godina bez razlika kako zavrsija, a stimulirana so letrazol i bemfola nekolku inekcii da ne se najde niedna jajce kletka i se toa samo 3 meseci pokasno, nekako nema logika. Kako moze uste 4 meseca pokasno stimulirana so meriofert kratok protokol da se oplodat 3 jajce kletki i voopsto da se nema implantacija, za samo posle nekoj ciklus da se zatrudni vo priroden ciklus iako dojde do spontan, nisto mi nema logika.

На NNA, Gemini_23, Rtulka и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Мила, мое мислење е да се направи биопсија на ендометриум, да се види дали има некое воспаление и ако тоа се исклучи како проблем, да се направи ПГД на ембрионите, да се види дали имаат некоја аномалија, друго ми нема логика кога и природно постигнуваш бремености.

На Rtulka, DaisyDream, Minnna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Pozitiva prava

Pozitiva prava Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    456
    Meni je doktor prepisao po pola tablete i onda cetvrtinu.Par dana samo bilo je u redu.

12. Pozitiva prava

Pozitiva prava Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    456
    E da ne svaku noc nego svaku trecu pred spavanje jer se tad umiri organizam i najbolje tad piti

13. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Мене ми се јавија да ме прашаат дали сакам да продолжам да ги чувам ембрионите . Од Систина.
    Си продолжив да си ги чувам .

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Aleksandra789

Aleksandra789 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    A dali znaes koga e najdobro da se proveri hormonot... T.e. kolku vreme mu treba da se apsorbira apceto.. dali e ok da proveram posle 24casa od poslednoto ispieno ili nema vrska?

15. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Медицински е можно празен фоликул и за тоа има многу причини. Старост на жената, АМХ, недостаток на вит Д, лошо ФСХ, да не редам милион други причини, али има и нешто што се вика грешка кај докторите, најчесто лош тајминг на стоп инекција, промашена овулација, најчесто на природен кога се оди, недоволна или несоодветна стимулација, и тоа за жал никој нема да ти го признае доктор. Многу е битно и среќа да имаме и да се помолиме што побргу да не посака среќата сите!

Не ти ја познавам историјата, не се сеќавам да си пишувала скоро, до душа и јас бев отсутна некој период, немој да ми замериш, што анализи имаш направено? За повторувачки спонтани на генетски анализи треба да одите, карио тип, тромбофилија и види со ендометриумот како си, брис или биопсија. Има ЕРА тест тука, ПГД класично нема за жал, али види првенствено генетика што ќе ти каже. Чим остануваш природно, како што те разбрав, мислам насочи се на генетика и ендометеиумот. И АМХ нормално, не знам за возраст, али и тоа има јака улога.

Последна измена: 30 април 2022
    На NNA и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  16. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Е стварно "јака" дијагноза имаш :) абе олабави малку, опушти мозок, животот е пред тебе, топ си со состојба, малку олабави само, слушај ја дада ти, 3 ќе родиш до мои години :*

На Gemini_23, spasovskam, Kris80 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Minnna

Minnna Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    148
    Zdravo i mnogu ti blagodaram za odgovorot. Se imame ispitano, trombofilii imam i duri so 2 kleksana dnevno bev pokriena i pak spontan. Imam dete od prv brak za koe ne ni znaev deka imam trombofilii. Kariotip vo red kaj dvajcata, duri posledniot plod go prativme na ispituvanje i bese genetski vo red, snema srceva akcija kraj na 9ta nedela, bas togas imav i korona so teski simptomi. Edinstveno sto ne sum ispitala e bris od endometrium, ke insistiram i na toa. Iskreno veke ne znam kade spasot da go baran, kaj koj doktor da mi se posveti.

18. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Уффф иста судбина како мене. И јас имав спонтан ист период, а маж ми имаше корона, јас немав, уствари кој тоа точно знае со хемискава болест, јас се живо испитав и цитогенетика на плод и ендпметеиуми после тоа и ете немам дијагноза. Едино сум хашимото, ако тие антитела ми направиле проблем, друго немам и ете се вртам во круг, а не сум така млада за процесов, 39 сум веќе
    Немам памет да ти дадам за доктор кој ќе ти се посвети, јас сум кај Митко и не го менувам зошто не ми се замара со запознавање и одново испитувања, немам време јас за се одново
    Едино ти преостанува кортико да вметнеш во шема и ендометриум да испиташ, не знам психички како си и тоа прави проблем, тоа вака ми иде во глава од мое искуство

Последна измена: 30 април 2022
    На Tiffany01 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Minnna

Minnna Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    148
    Kakva li ke bese ovaa sudbina stom dojdov do faza da pomislam aman luge najdete mi dijagnoza veke pa da moze da se izlezi i da mu rodam na covekov, toj nema svoe dete iako jas imam, jas sum svesna deka prirodno e da ima i toj svoe. Mnogu e tezok patov, baram odgovori i najposledna dijagnoza e deka sum baksuz, aman luge zarem toa e dijagnoza. I mi rekoa deka i ivf ne mi e garancija deka neka pak da se sluci spontan i ajde sega imaj pamet dali uste da se obiduvam so inseminacii ili da prejdam na ivf ili gospod samo znae kade mi e lekot. Prv pat denes pisuvam inaku, zatoa ne si me citala, ne se osmeliv do sega...

20. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Чекај, ИВФ немаш правено? Ааа па чекај не се разочарувај бре жено, па ти си на почеток и супер што си имала имплантација. Состојбата вака не ти е воопште за разочарување. Само повеќе верба и нема што да мислиш дека нема да успееш, ИВФ е многу поуспшено од инсеминација. Само не се откажувај