Девојки, поради хиперстимулација одложен трансфер. 9 јуначиња ќе замрзнеме. Колку време ви траела хиперстимулацијата? Од симптоми имам надуеност и умерена болка во стомак при движење.
Jas pred 2ipol godini imav blaga hiperstimulacija od klomifen, vlecev cisti 2 meseca za na kraj da mora da ispijam primolut nor i vednas puknaa i se sredi se. Tebe mozebi ke ti pomine so nareden ciklus i nema da ti treba nisto. So nieden drug lek sum nemala hiperstimulacija,individualno e.. no so sleden ciklus bi trebalo da pomine ne se grizi. Ti posakuvam sreka i uspeh.
Поради мутации препишано ми е аспирин секој втор ден и клексани 15 дена пред трансфер. Дали клексани стававте пред пункција за да опфати период 15 дена пред трансфер или по пункција ги почнавте?
Ќе му кажеш на докторот кој ти ја води постапката и ќе ти одреди од кога да почнеш со клексаните и аспиринот.
Zenski help Utre prv pat ke pravam punkcija Ama cela sum vo panika ve molam nekoja da mi pise kakva e procedurata inace vo new born ke pravam Kakva anastezija se prima
Ништо не е страшно со целосна анестезија те успиваат, ги вадат јајце клетките и потоа си будна во кревет не е болно, со среќа
Кој се симтоми на хиперстимулација? Прв месец со кломифен примив и инекција кога фолекулите ми беа 23мм и 22мм. Ама стомаков ме боли како да имам менструација и ми е подуван многу. Тест правев во понеделникот две недели после инекцијата негативен ми беше, а вештеркава нигде ми ја нема
Ништо не си згрешила, правилно си постапила, расцеп на непце може да се случи и од грип и од рубеола и не е така мала работа, бебињата со години се подложни на куп хируршки интервенции за да можат да се хранат и некогаш не може расцепот комплетно да се затвори доколку е преголем. Имаш време не се секирај не си престарена, малку олабави се и во меѓувреме направи си биопсија на ендометриумот како што те советуваат поискусните членки и ќе имаш секако за брзо време резултати.
Јас имам почнато и после трансфер - без резултат и 15 дена по трансфер успешно, но вториот пат и декортин 15 дена пред и интралипидна
Ti blagodaram na utehata, na poddrskata, na sekoj zbor, navistina znaci. Daj boze site da ne izraduva gospod❤️
Jas simptomi nemav, poduenosta ne ja ni smetav za simptom. Imav od klomifenot folikuli eden pozadi drug i posle stop inekcijata uste tolku porasnaa, koi puknaa puknaa, no ostanaa nepuknati dosta. Mi se istenci endometriumot i naredni 2,3 meseci vlecev cisti. Sega istoto mi se sluci pak od klomifen, prv pat vo zivot ne dobiv saglam, samo kafen iscedok, tenok endometrium poradi nepuknat folikul, biohemiska bremenost i sega 10 dena pijam dabroston za da dobijam. Se na se zurka,se nadevam ke se sredi i veke so klomifen ne se druzam. Ne znam kolku ti kasni, odi na eho da ne ti ostanal nepuknat folikul pa da pravi belja kako kaj mene. Na moja drugarka istovo i se sluci od klomifen sega skoro, pa i nea i predizvikuvaa ciklus. Daj boze da dobies da nemas vakvi zafrkancii.
Девојки од што може да црвенам во лицето, во четвртокот ми беше пункцијата. Од нова терапија примам естрофем, клексани, кринон гел, декортин и пре мама. Од време на време поцрвенам многу и ми се топли образите.
Pa moze i temperatura da kacis okolu 37, jas imav, mi rekoa normalno e. Od stimulacijata bilo, posle nekoj den se smiri
Не мерев температура, не осетив дека ми е качена, само образите на моменти ми горат. Јас мислев да не е од терапијата сега што ја примам, ама во право си, може и да е стимулациите. Фала ти на одговорот.