Devojki mene nisto ne mi merea od hormoni, samo braonkast iscedok od klomofenot istencen endometrium i biohemiska bremenost. Posle 10 dena dabroston ke dobijam li i dali endometriumot se oporavuva posle sleden ciklus za da mozam da pravam inseminacija, imate li iskustvo so ova? Prv pat vo zivot mi se slucuva nepuknat folikul, tenok endometrium i nemanje ciklus. Sekogas ciklusi tocni bez cisti, ovulacii redovni. Mnogu se plasam. Ako se oporavam planiram bez klomifen, ako mi dadat nesto dr ok, ako ne na priroden ciklus inseminacija pa ako ne bidne odam na ivf, ama mnogu se plasam dali ke se sredi ova, prv pat se soocuvam so vakov problem.
Sum imala posle neuspesno IVF takvi folikuli, minuvaat nisto strasno. Zadolzitelno eho na 2 den pred IUI
Денес боцнав пролутекс, утре треба да биде ембриотрансферот, во 11и30 ми рекоа таму да сум. Имам уште еден пролутекс за утре, да го боцнам ли и него сабајле па да одам на трансфер или како да правам?
Најдобро е да си ги препрашаш кога да го боцнеш, ако си во Њуборн од таму сум добивала инструкции 1 час пред трансфер да се боцнам, сега кога имав трансфер во друга клиника ми кажаа да се боцнам навечер кога ми одговара, после трансфер беше тоа и после ми рекоа во исто време да продолжам да го боцкам. Како и да е нема да погрешиш, но сепак прашај си за сигурно Со лесно на трансфер утре и да не’ израдуваш со убави вести
Околу инсеминациите, процени добро каде ќе ги правиш да не ти бидат про-форма. Искуствено моите две инсеминации ми ги направја про форма ( ниту ехо нити чудо ) битно 2х 15,000 ден платив и беше коментарот ако и ва не успее ке да дојдеш за ивф. Знаев дека нема да успее кога се реши за буквано 2 мин. И секако за ИВФ ни на сон не ми текнуваше да одам таму.
Ednata bese uspesna, no zavrsi so spontan. Na klomifen ne bese uspesna, pa na priroden ciklus bese uspesna, sega posle spontaniot pak klomifen i haos. Kade gi pravese ti? Kaj Drakulevski sum jas, posveten e mn, poradi mojata istorija so spontani bukvalno ednas nedelno me gledase, no i doktorot se cudese zosto dojde do spontan.
Drage moje,jedan veliki pozdrav za sve od mene i nase curice koja je carskim rezom dosla na svet.Zdrava,teska oko 4300 grama i dugacka 51 cm. Zelim vam od srca da se sto pre ostvarite kao majke.Zapamtite godine su samo broj(meni je 46),borba za bebu neka ne bude depresija nego put ka najlepsem cilju. Pisite iskustva na ovom divnom forumu jer svaki post nekom pomogne. Ostajte mi zdravo i veselo sa sto vise pozitivnih testova i visokih beta
Честитки да е среќна и весела секогаш. Ваквите приказни ја покачуваат мојата верба дека еден ден и јас ќе успеам.
Ova ti e od Manu za trombofilii jas imam vakvi mutacii terapija mi bese metilirana folna od 1000 so metilirana B12 I b6 odma stom pocnav da planiramo bremenost a od transfuziolog aspirin na 2 den I kleksani od 0.4 sekoj den od pozitiven test Ili 2 nedeli pred transfer. Jas imav eden spontan prirodno vo 6 nedela dve neuspesno inseminacii eden neuspesen svez ivf transfer I uspesen kriotransfer sega imam kerka 3 meseci. Ja rodiv na 40 a spontan imav na 38 godini. Na svoja raka piev vitamin D zink Selena I vit E , zlatna Maka.Koga pocnav so ivf doktor mi kaza Impril da pijam I posle transfer imav I kortiko dekortin do pozitiven test a Impril do 13 nedela utrogesran do 30 nedela. Isto na imunologija ispitav antitela, na endokrinologija tiroidni hormoni I antitela na tiroidni, ispitav I nivo na vit D vit B na insulin skrien Seker pravev I toa.