Коментарот на докторот е дека се е ок и незнае зошто доаѓа до вакви резултати Тука сме многу членки. Има ли некоја која била во слична ситуација, незрели јајце клетки и на е2 215 и на е2 390 на два големи (20мм), другите малечки фоликули?
И јас би те советувала да одиш барем на консултација кај друг доктор, па после тоа да си одлучиш дали ќе продолжиш тука кај истиот доктор, кај нов или во странство. Сепак и ти си веќе изморена, и секако дека ќе сакаш ова четвртото да биде конечно со успех. Ако треба и одмори некој месец за да се смириш и психички и физички. Мислам дека и тоа влијае многу. Сепак ова според мене колку и да ни се брза понекогаш не треба многу брзање. Ако мене ме прашаш јас секој месец би правела ИВФ ама не се осеќам спремна да одам пак по истиот пат одма по второто неуспешно. И пак ќе речам направи консултации кај повеќе доктори тука и во странство, и кога ќе си спремна за 4тото ќе си почнеш смирено и со верба.
Zdravo,iskreno sekoe neuspeshno se poteshko i poteshko....jas pred 2 dena go dobiv negativniot rezultat na 5-ot obid.Do sega imam 2 stimulacii i od niv vkupno 5 fransferi...prviot bese pozitiven do 5 mesec i tolku...i od togash se negativni.Smeniv doktor i klinika,proveruvav raboti koi predhodno ne mi rekle,terpaijata mi e smeneta pa ke vidime...Deka mi e strav za slednoto mi e,no ne se otkazuvam Smeni klinika,doktor..mozebi toj nachin koj tvojot doktor go preferira,tebe ednostavno ne ti odgovara. Mislam deka nekogash e problemot mnogu mal,samo nie nemozeme vednash da go vidime I iskreno ne se forsiraj....daj si vreme da razmisliah sto i kako da postapish i se ke bide vo red *:
Девојки, заврши и мојот трансфер, вратени две бластоцисти, четири си замрзнавме, за секој случај. Денеска цел ден доле ниското осеќам тежина, како менструални болки, не знам дали има место за паника, се плашам од хипер, иако вчера докторот рече дека се е ок. Што мислите вие?
Ти посакувам од се срце да е успешно. А за болката сигурно не е ништо страшно. Претпоставувам ти е од пункцијата таа нелагодност плус стимулациите па реагираат јајниците. Одмори денес излежувајсе па утре ќе си како нова
Девојки за жал мојата убава приказна нема да има среќен крај. После видените две црти и бета ХЦГ преку крв која си растеше правилно неколку дена пред закажан термин за ехо јас добив крварење и завршив хитно на ехо, на кое при бета 4880 се видоа две структури една вонматерична во лев јајник и една во матка со неправилни форми и празни, за да после неколку следења се сомневаат на мола (моларна бременост). Така мојата борба продолжува, најпрво да се исчисти се , па здравје ако е се во ред потоа со нови сили кон целта. Мојата среќа ви ја испраќа на сите вас.
Премногу ми е жал Те гушкам најсилно и посакувам болката, тагата и разочарувањето да исчезнат во најкус рок и да продолжиш уште посилна до крајната цел. Сите ние ќе се помачиме ама ќе бидеме неверојатни мајки еден ден
Здраво, Луни. Ќе може да ми го пишеше рецептот со билките? Тоа е, кога човек е со предизвик, ќе копа по стари објави, рецепти... Тенкјуу
Ти посакувам убави денови на уживање и позитивни мисли. Тоа што чувствуваш тежина и менструални болки е сосема нормално, сепак си била со стимулации и ако докторот рекол дека е во ред треба да си мирна, во спротивно не би го направил трансферот. Чекаме убави вести
Многу ми е тешко кога читам вакви приказни, но за жал и тие се дел од нашиот пат до целта. Жал ми е мила што треба да поминуваш низ ова, само храбро, вербата и силата ќе се вратат повторно
Devojki zdravo, Bev na eho i ginekologot mi dade estrofem da pijam imav folikul 20 mm vo leviot jajnik. Ama nekako custvuvam bolka kaj jajnicite kako zategnatost. Denes imam ovulacija osekjam po sekretot. Me plasi bolkava moze iskustva nekoi koi gi piele ?