Во петок имам закажано криотрансфер. Одиме на природен циклус . 1 ембрион ќе ми вратат . Од страна хормони само прогестеронска подршка. Утрогестан и Пролутекс. Овулацијата е настаната вторник , според проценката од Др на ехо . Со Господ напред !
Верувај му на докторот и чекаме позитивни вести. Ни требаат позитивни приказни за ние што почнуваме сега не изгубиме верба. А нај битно е што сме тука за поддршка на секоја една од нас Ве гушкам
Zdravo feminki, Eve I jas da go spodelam moeto bolno iskustvo, neuspesno prvo invitro... Transfer na 2 embriona na 3ti den. Najverojatno biohemiska bremenost e nastanata. Na 8mi den posle transfer imav krvarenje. Hcg mi bese 25. Posle dva dena mi padna na 7. Kolku vreme me sovetuvate da probam za vtoro invitro?
Ako ima sumja za mola, obavezno kiretaza da te napravat. Toa se dokazuva samo so patofiziologija i isto materijalot na genetika da se prati. Dali e mola ili ne, patofizilogija kazuva. Doktorite se samobemdisani ponekogas i mislat deka na eho moze da pogodat. Mola so beta 4880 ne mi se veruva. Molata dava mnogu visoki vrednosti na beta. Ova ti e moja najiskrena preporaka Stiskame palci za uspeh sleden transfer
Vtoro so stimulacija posle okolu 6 meseci po pravilo. A ako pravis samo cryotransfer od zamrznati embrioni, mozes pauza samo eden ciklus, zavisi od sostojba
I jas imav transfer vo nedelata kaj mene e vrateno 1 embrionce na 3 den I jas imav mali bolki vo dolniot del od stomakot ama se nadevam deka ne e nisto strasno se nadevam deka se ke bide vo najdobar red pa ke imame visoko bthcg naskoro.So sreka na site sto sme vo iscekuvanje.Pozzz
Ми закажаа за во петок киретажа, после таа бета од 4880, следевме уште неколку дена и вчера бетата излезе 12000.
Menjaj vednas,mnogu loso iskustvo od nego i jas i mnogu drugi. Spored nego nema izbor toa e sto e,spored drugi doktori sosema drugi terapiii ,nadez i uspeh.
Kako mislite nezreli dali vi pravele punkcija ili samo na eho vi pravele folikulometrija?Zrelosta na folikulite t.e dali ima jajce kletka ili ne se utvrduva pisle punkcija
Bev na konsultacija,mi vika loso,imas dva polipi,mora operacija.plus ispituvanje hormoni mora kaj nego vo klinika,mu davam rezultati imam ispitano se vika ne,jas ne veruvam na tie,se e pogresno,mora ovde.edna kontrola ne odra so pari .posle nego otidov na 3 razlicni ginekolozi,nikakvi polipi,nikakva operacija,se e vo red. Od iskustvo,Tase e samo teska prevara,proverka kaj drugi posle se sto ke kaze toj za usoglasuvanje.
Jas otidov kaj nego kako najdobar neli,na privatno,i izgubiv nadez za zivot,tolku pogresna terapija i tolku nezainteresiran dr.nemam sretnato.Nema zasto kako,nema odgovor,samo negativa,ne biva toa ti e,a vednas posle nego kaj drug dr.i se se vraka vo normala,vednas folikuli i se kako sto treba.moe iskustvo, nikad veke kaj nego.pobaraj mislenje i od drug,ne ostavaj i ne veruvaj samo na eden dr.
Sekako ne e edindtven doktor slavata go udrila vo glava odete kaj drug doktor a vistina e deka saka site ispituvanja da se napravat kaj nego demek ne veruva vo tocnosta na rezultatite od drugi kliniki
Девојки, бидејќи во изминатите објави читам само долги протоколи и природни-модифицирани, ме интересира Лазаревски и Ивановски практикуваат ли краток? Има ли некој што бил кај нив со краток протокол воопшто и притоа да не бил со полицистични јајници? За останатите ИВФ знам дека преферираат кратки, но за овие два доктори цело време ги читам агонистите во стимулација од 21 ден.
Кај секој доктор има и добри и лоши искуства кај ниту еден доктор нема само добри јас од Лазаревски сум презадоволна не е доктор што ке остави на чиста случајност и што биде нека биде. Докторот е полн со знаење и со искуство, а успехот за секој доктор е гордост за тоа мислам дека не треба да се коментира така дека не е добар за тоа што има овде многу членки што се кај него или кај некој друг друг доктор и едноставно и стварате вознемиреност , барем јас така се чуствував кога ке видев негативен коменар веднаш губев верба и ми се ствараа негативни мисли.. Бидете позитивни со голема верба во докторот што сте го одбрале и се ке биде добро
Jas sum bila kaj Ivanovski pred 6 godini so dolgiot protokol mi se napravija 8 folikuli I bev prestimulirana primav Fostimon I Merional nezz zasto bese potrebno da se menuva terapija a I pokraj toa ne mi pogodi koga treba da ja stavam stop inekcijata I vodeckite 4 folikuli puknaa pred punkcija ostanaa pomalite 4 taka da jas licno so nego imam loso iskustvo.
Jas sum bila kaj Ivanovski i prezadovolna sum. Dolg protokol, 5 zreli j.k., tri blastocisti. Sekoj so svoe iskistvo, prestanete da velicate ili plukate doktori. Ima clenki vo postapka sto ve citaat.
Pa tokmu poradi toa e I forumov sekoj d a si go kaze svoeto iskustvo a nemav takva cel da velicam ili da plukam po doktori vie so svoeto pozitivno iskustvo jas so svoeto vo sekoj slucaj se e individualno ne mora da znaci deka doktorot ne e ok mozebi kaj mene taka se pogodilo