И за втор ваучер треба да се два спермограми? Низ коментариве наидов дека за втор ваучер само еден нов поднесувале, а демек оние за првиот ваучер си стоеле во досието.
јас поднесов, незнаев дека може и така. но баш ќе почекам одговор па би можела за трет да го искористам ова правило
Јас за вториот и третиот ваучер поднесов по еден нов спермограм, другиот беше во досие, не постар од година дена. Ми одобрија два пати без проблем
Другарки сакам понеделнички да донесам радост во групава и да повлечам за уште поуспешни приказни! Денес слушнавме срценце на ехо (7+2) Сакам оваа радост што поскоро да ја почувтствувате сите кои сте во оваа приказна и борба! Ме немаше подолго време (од последниот неуспешен трансфер). Историја со два неуспешни трансфери, по што сменив клиника, новиот доктор се сомневаше во преграда на матката и истата беше утврдена и отстранета. Во претходната клиника истата не беше воочена и покрај направена хистероскопија и ред други пропусти кои отпосле ги сфатив анализирајќи ги резултатите. Овојпат се префрлив Во Борн, кај Трајковски, докторот според мене е најпосветениот доктор со кој досега сум имала искуство, фокусиран...едноставно немам зборови. Одевме на природен циклус со замрзнати ембриони(кои ги имавме од претходната клиника). Кај мене се покажа дека природен циклус, само со дополнителна примена на утрогестан подобро делуваше од претходно каде што примав многу пообемна терапија. Ви посакувам на сите кои сте во постапка да дојдете што побрзо до успехот.
Nitu eden doktor osven Tase vo Mk nema da vi kaze napravete, site vikaat nema potreba. Posle konsultaciite so IVF doktorite od nadvor go napravivme. Mi bese kazano deka vo takov slucaj mora MAKSI ili edna druga ponova metoda da se upotrebi i deka nemoze so golo oko, pod mikroskop da se odbere spermatoizoid, sprot Nie samo mozeme da prodolzime da se krstime vo nashite doktori i embriolozi. Sistina pravevme, okolu 4300. Samo da napomenam spermogram normalen imame.
Samo vo Plodnost, MACSI metoda i nadvor od MKD. Change lifestyle, vitamini i metodata. Ako gi prasate del od doktorite i embriolozite vo remedika, newborn i sistina kje vi kazat deka ziva glupost e toa, embriolozite mozele i pod mikroskop da odberat spermatoizid i plus ICSI bilo resenie za se. Tri IVF doktori od stranstvo mi potenciraa deka pod mikroskop nemoze i so ICSI, mora so MACSI METODA i uste edna ponova. @Minnna
Незнам за други дали побарале друга метода, но конкретно за мене ќе си кажам. Сама си побарав наместо со икси да биде со Пикси метода (Њуборн- Гуржанова). И да, имам успешно ивф со Пикси метода, дали е до методата или коцките така ми се наредија тоа никој неможе да каже. Како и да е на сите ви посакувам во најскоро време да се радувате на двете најубави цртки ♥️