Јас пак да прашам зошто никој не ми одговори. Дали ќе ми рефундираат за клексани бидејќи на потврдата од матичниот доктор пишува дека се примани во домашни услови?
Jas iskreno neznam zasto dosega nemam ni pobarano refundacija ama bi trebalo da ti refundiraat zasto da ne ne bi trebalo da I'm e problem koj te bockal ne site odat da gi bockaat
Мислам дека нема да ти прават проблем зошто секако сите ги примаме во домашни услови. Во фондот е битно фискалните со сметкопотврдите да ти се по издадениот извештај, а потврдата од матичната да ти е по примените клексани и да е опфатен точниот временски интервал
Jas imav takvo krvarenje, prviot ciklus posle punkcija vecnost mi traese. Se javiv vo Sistina, mi kazaa da zemam nekoi kapki, Ergotil mislam se vikaa, ako ne zapre so niv za 2-3 dena, da se javam. Ama od niv se sopre krvarenjeto. Verojatno e hormonski. Moze ke ti kazat i hormoni da proveris. Ne se grizi, otidi sepak ke se sredi,posle celo invitro normalno e da se desavaat cudni raboti. Isto e. Genericko ime na Clexan e Enoxaparin.
Јас и после неуспешното ивф и после неуспешен криотрансфер имав продолжен циклус по повеќе од 20 дена. И во двата случаи бев на контрола на ехо и се беше во ред, се среди само од себе.
Здраво девојки јас имам тенок ендометриум и правев на два циклуси по ред ПРП на ендометриум и пијам циклопрогинова, по второто ПРП испив циклопрогинова и по 3 дена добив циклус (ако може така да се нарече) навистина оскудено само на бришење и по некое парче при мокрење (никогаш до сега вака не ми бил циклусот) Дали некоја од вас имала слично искуство? Инаку на ехо сум во понеделник за да видам дали има резултат од ПРПто, но до тогаш ќе си збеснам дури и земав тест да проверам да не случајно Господ ме израдува ама ни за тоа немам храброст да го направам.
Ако ти се документите како треба фискални, потврда од матична , ги враќат сигурно Не 100% ама 60/70% мислам дека беа , рефондират.
Да, потврдата од матичен така гласи (колку клексани се примени, датуми (од до) и дека се примени во домашни услови). Секако дека ќе ти рефундираат доколку другата документација е во ред Потврдата е потребна при поднесување на документација за рефундација. Значи покрај извештајот, потребни се фискалните со сметкопотврди, и потврда од матичен (јас зимам од матичен гинеколог) за примени клексани.
Не рефундираат со извештај од ивф специјалист од приватното здравство. Мора да имаш извештај од јавно здравство, од трансфузија или од Гак мислам дека може.
Девојки, денес 8ми ден од трансфер, не издржа срце јуначко. Направив тест, има втора бледа линија, се воздржувам од големо радување, до бетата во ппнеделник, ама се надевам и некако чувствувам дека се ќе биде како што треба. И мора да биде, за се што поминавме овие години, време е Господ да не награди. Во живо е поубава втората црта