После толку следење на нивната работа, како и ти на инста,конечно се одличив да ги контактирам,и сега сум во припреми за одење кај нив
Devojki amx 0,232 vozrast 37 godini amx mi go pobaraa od fondot da dostavam kako dopolnitelen dokumet,sto mislite kako e dali e ok za odobruvanje
Требаат 2 спермограми од кој последниот да не е постар од 6 месеци и да има разлика од 1 месец помеѓу нив. Јас поднесов еден нов и еден постар од 1 година и ми одобрија ваучер
Ако ти е за прв ваучер треба 2, ако ти е за втор или трет треба 1 нов, другиот го имаат во архива, ама да не биде тој постар од година дена.
АМХ не треба да биде помал од 1, ако е за прв ваучер се поднесува молба да ти овозможат барем еднаш да пробаш со сопствени ј.к.
Pretpostavuvam poradi vrednosta na FSH ti imaat pobarano AMH kako dopolnitelno. Ke si podneses molba za da ti odobrat so sopstveni, toa vo slucaj ako ti odobrat so donirani j.k, ako ti e za prv vaucer
Јас поднесов документи со ниско АМХ 0.7 со молба и ми одобрија ... Во јануари и еве сега 2 ден после трансфер
Zdravo jas po odgovor na fondot vo dekemvri da se napravat 3 inseminacii napraviv samo dve i predlog denes se javiv vo fondot mi kazaa deka mi e odobren vaucerot i narednata nedela ke mi stigne na domasna adresa mnogu se izraduvav vo ponedelnik imam zakazano za kaj Vladimir Trajkovski i da vidam sto ke kazi koga ke pocnime ova ke mi e prvo invitro se nadevam ke ima uspeh
Девојки, да прашам, не најдов многу информации на оваа тема https://www.ultramedica.com.mk/ivm-ин-витро-создавање/ посебно не кај нас гледам дека ваква постапка нуди само оваа ординација. Дали имате искуство со оваа ординација со докторите или со постапката можеби, според напишаното и она што успеав на интернет да најдам се избегнува делот со боцкање со хормони.
I jas citav za ova, ne znaev deka i kaj nas go ima, a i ne poznavam nekoj sto imal iskustvo vo ovaa ordinacija. Znam deka vo posledno vreme slusam uspesni prikazni i od kaj Organdziski vo Stip, sto isto tuka na forumov ne go srekjavam cesto. Konsultacija ne se naplakja nikade, pa ako ti "klikne" doktorot, moze srekjata ni e tamu
Јас лично немав добро искуство со нив, од некоја причина немав фоликули после терапијата а бев во процес за инсеминации. И ми направија дизбаланс во хормоните. Можеби не биле причината само тие но ти препорачувам детална анализа на хормони пред да почнеш да ги користиш и да ја следиш состојбата❤️
Дали некоја од вас има користено DHEA и искуство од користење, која доза, до кога ги користевте, колку време, дали се користат и по позитивен тест, нус појави