Честитки се гледа убаво || ќе биди , само ппзитивно . Честитки и на храброста Мене денес ми е 6. ден ќе почекам . Немам трпение , не одам на работа ама активна сум сум по дома! Ти мируваш ,се движиш ?
Dhea se koristi po prethodno izmeren dhea hormon i konsultacija so lekar. Dhea se prekinuva vo momentot koga se pocnuva so bilo kakva hormonska terapija. Istiot e za kvalitet na jajce kletki, taka da nema nikakva potreba da se koristi po pozitiven test. Nemav nus efekti.
Чудно ми е зошто докторот сега ми ги даде да ги пијам кога почнувам со долг протокол со боцкање со Decapeptyl. Покрај милион други витамини ми ги даде и овие да ги пијам
Оваа ординација е отворена во 1997 година, а повеќе мислења има за newborn или систина или други некои ординации, има лоша реклама или се работи за законот на маса. Ајде ако се решам да одам ќе споделам искуство
Да , и мене така ми пишуваа , морало така да пишат матичните , до сега сум немала проблем за рефундирање
примав латрезол при инсеминација, иако беше неуспешна се покажа дека кај мене има ист ефект како инекциите при ивф (немав никаков проблем при примање на латрезол)
Користев dhea од 50 мг дневно или 2*25 мг, се користат барем 3 месеци пред постапка, за да има некаков резултат. Мене ми ги препиша инвитро доктор без да го проверам хормонот, немав нус ефекти, но кај мене не даде никаков резултат подобар, ги пиев секогаш 3 месеци пред постапка. Убаво би било да се вметнат во комбинација со други суплементи на пример и Q10, здрава исхрана и активност.Но пак ќе кажам, ако ти препорачал доктор, можеш да пробаш, но за краток период не очекувај чуда
Imav vonmatericna pred nekolku godini i delumno mi e otstranet desniot jajcevod. Vcera pravev inseminacija kaj dr Lazarevski a folikul imav tokmu na desniot jajnik kade sto mi beshe laparaskopijata. Dali e vozmozno da se zabremini so folikul na jajnik kade sto e otstranet jajcevodot
Ако е непрооден и затворен нема шанси никакви, ама ако има проодност има шанси, само што ја не би ризикувала така, недај боже може пак вонматерична да не те плашам незнам каква ти е состојбата на јајцеводот сепак Лазаревски е искусен ваљда знае што прави.
Ако имаш отстранет јајцевод , сметам дека ќе добиеш ваучер за ИВФ, преку фонд , без 4 ИУИ . Или сега има некој нови правила.
Најверојатно дозата на естрофем е од 1 мг, пиеш 3 мг сабајле и 3 мг попладне и навечер, тоа се 9 мг, кај мене естрадиол е од 2 мг* 3 таблети, сабајле и навечер,јас пијам 12 мг естрадиол, сега сум 7 недела треба да пијам до 12 недела. Не ти е многу дозата
Некој да ми објасни за имунолошкиве испитувања како треба да гласи упатот. Јас генетски имам правено, денеска матичнава не беше многу запознаена
Jas i togas imav uspeh. Endometriumot sekogas mi bil super, trosloen, sekogas nad 10mm, no koga mi uklucija Estrofem imav uspeh so implantacija. Mislam da si pies, iako i jas ne sakam mnogu da go pijam P.S jas mislam deka piev 3x2 i posledniot transfer mi uklucija Lenzeto sprej, isto e estradiol i toj
Ne veruvam da ima moznost na drzavno, jas na privatno proveruvav, mislam okolu 4000 den e, neka me popravat clenkite za cenata, ne sum sigurna
Jas imam praveno privatno i okolu 4000-4500 mislam bese, drzavno ne mozese barem taka mi spomna maticnata a imase nekoja pricina, ama iskreno ne se sekjavam koja beshe :/