Mene mi kazaa deka nema na privatno, ama prasaj si maticen, vo toj period dijagnosticki centar bese najevtino.
Со упат од матичен гинеколог до ГАК, а таму специјалист ќе ти креира посебен упат за Амх, чини 250 ден, зошто да давате толку на приватно. Ова беше во октомври, сигурно се уште е така.
Секако дека може на државно. Јас никогаш го немам правено на приватно. Секогаш на упатот има повеке работи за провера и ме кошта околу 500 ден. Упат од матичен гинеколог . Ако си во СК побарај упатот да ти биде за во клиничка биохемија. Таму речиси секогаш имаат реагенси.
Јас од матичната земав упат на кој пишуваше генетски мутации. Со тој упат, по препорака на многу членки на форумов, прво отидов кај д-р Петличковски на Институт. Ме прими без проблем. Му ја објаснив на кратко кажав дека имам проверено г.мутации нашата проблематика и му покажав дека имам направено г.мутации на трансфузиологија. Ми допиша на упатот што дополнително да испитаат (антитела), па со тоа отидов во амбулантата. И таму им реков дека докторот ми рекол да ми испитаат само антитела.
Јас имам упат за АМХ од матичен гинеколог за клиничка биохемија. Утре ќе одам . И лани бев со таков упат.
Upat od maticniot ginekolog do GAK , i tamu tie mozat da izdadat upat za AMH vo laboratorijata kaj niv
Имам испитувано на биохемија во државна со упат од матичен гинеколог, а за цена не се сеќавам точно но мислам дека беше околу 450 ден.
Ama nema termini za kaj nego do sredina na juni dali zakazuvate so prioritetni upati kako trudnici ili kako?
Нема термини да, золва ми работи клинички па така завршив работа само да ги зирне рез. јас не бев, зошто ептен ми беа качени па да знам како да продолжам со терапија. И прв пат е ова да го барам до сега со ивф докторот се консултирав ама дека качени и ми рекоа трансфузиолог да барам и незнам како иде со приоритетниве да те упатам.