Сакав да ѝ одговорам на членката што замоли да пишам дали на клиничка биохемија има реагенси за амх. Не зборував за трансфузиологија.
Девојки ќе откажувам термин кај Јани сега за на 16 05, ако на некоја и треба јавувајте се кај матична
Од општ матичен ќе земеш прво упат за интернист (барај приоритетен), па тој ќе ти пише упат со се што треба да провериш до клиничка биохемија.
Девојки, знам дека не е за тука прашањето, но да не знае некоја работно време на микро лабораторијата при Институт за јавно здравје? Дали утре работат? Собирам документи за ИВФ и не ми ставиле печат на резултатите од брисевите, па ќе морам пак да идам…на телефони никој не крева
Здраво девојки пред една недела на е-маил ми стигна дека ваучерот ми е одобрен , но во писмена форма не ми е стигнато сеуште па дали некој знае да чекам уште или треба некаде да се јавам или сл. Поздрав
Почекај уште некој ден, обично покасно стига по пошта, макар да мене последниот пат не ми стигна на меил, туку само по пошта. Поздрав
Зошто да те замислам , еве и другите чкенки го делат истото мислење . Без гајле оди си кај матичен гинеколог земи си упат и со среќа
Bash za ova im pisav na fondot dali gi primaat rezultatite od brisevi bez pecat od Institut za javno zdravje, i mi vratija deka gi primaat , no ako primetat nesto deka ne ok so dokumentite komisijata bi gi vratila. Jas planiram taka da gi pratam so livceto za naplata zakaceno na niv
Два пати имам поднесено за ваучер и добиено и на резултатите од микро немаше печат и ништо не ми кажаа. Само пред да ги поднесеш документите направи си копија за тебе.
Zdravo drugarki. Sakav da prasam za OPK (test za ovulacia), za zeni so pcos, kakvo iskustvo imate ? Se testirav na 7 den i 9 den deneska, nekako gledam liniite se potmenuvat. Znam deka kaj PCOS, Lh e pokacen sekogas no sepak mi dava nadez, sto mislite vie? Blagodaram
Doplakjanjeto zavisi od bolnicata i verojatno od sostojbata na pacientkata, ali se na se jas so se lekovi za spremanje na embriotransfer dodadov okolu 400-500 eur