Здраво имам една дилема, на 15 ден од трансефер бета беше 53.6, на 18 ден 178 а сега на 21 ден 316.3 дали нормално расте бетата, бев на гинеколог ништо не се види
Здраво девојки Имам и претходно пишано Имам поднесено документи на 14ти Март, после месец ипол ми побараа дополнително документ го однесов веднаш на 29ти април и се уште немам никаков одговор Дали некоја од вас има некаква информација или добиено ваучер скоро Навистина не знам колку време треба да чекам Поздрав
Да, ако не сте правеле бар три, и ако не е проценето од докторот дека има проодни туби и ок спермограм... Ама па ако сте правеле и не ви се замара пак, одмори си се пред ин витрото.
Девојки бета на 13ти ден 1864, мириса на две ембриончиња или не . Инаку не може човек да е мирен, примам кринон и кога одам во вц и давам повеќе напон да речеме, на тоалетот имам како розеникаво. Се гледа дека не е крв, личи на гелот, ама пак пусти страв. Што мислите вие?
Инсеминација не е изборна процедура додека се чека ваучер од ФЗО,туку баш напротив, е еден од задолжителните документи што ги бараат за да одобрат ваучер.И тоа не една инсеминација,туку четири на број бараат освен во случаи на запушени или извадени јајцеводи или многу тежок машки фактор,кога ваучер одобруват без ниту една.Ако немате направено ниедна голема е веројатноста ваучерот да не биде одобрен и да ве вратат за инсеминации. Затоа совет направете бар 2-3 па после аплицирајте. Повеќето од нас што добиле ваучер добиле после направени 3-4 инсеминации.
Мислам дека треба да честитаме Со лесно, за кринонот не се секирај, нормално е Јеее, прекрасни вести, многу се радувам
Супер бета честитки ❤️ Мене на 14 ти ден 2200 ми беше единечна бременост и ми рекоа нема потреба да проверувам за два дена доволно е само тој рез . Честитки уште еднаш
Одлична бета, јас мислам дека се 2 Со лесно да си ја износиш бременоста За розеникаво на тоалет, јас сум имала исто такво, без грижи не е ништо, убаво се вгнездиле малечките @_Vera_ @Kris80 девојчиња, едвај дочекав да ве прочитам, се радувам што ќе почнете, од срце ви посакувам успех и да се радуваме сите заедно
Na eho se gleda koga bhcg ke bide okolu 1500 mislam. Ke treba da ja proveris uste ednas betata pa ke vidis kako ke se duplira. Proveri za 2 dena, treba da e duplo
Девојки здраво, има ли некоја од вас информација дали во нашата држава некаде се прави PDG на ембриони. Ви Благодарам
Можеби прашањето ми е глупаво, но ако добијам циклус попладне или вечер дали го рачунате како прв ден и наредниот ден како втор ден од циклус за да се почне со стимулации или наредниот ден се рачуна како прв ден?
Nema glupavi prasanja❤️ Jas kako sto imam info od dr prv den se racuna toj koga ke protece bas krv, ne braonkasto, ne spoting, tuku bas da protece. Isto mislam deka ako braonkasto dobies nokta, sledniot den se racuna za prv.
Можеш од било која лаб. Може да ти барат и СИДА тест- но не сите барат. Ние правевме во NewBorn и ни бараа , додека во Индус медика ако не не се лажам не ни го бараа, мада за ваучер тој тест ти е неопходен така да нека ти е при рака за секој случај.
Имам направено 3, ама прашањето ми е дали да направам уште една додека чекам, и дали ако добијам ваучер следниот месец одма да одам на ин витро или треба да се чека во однос на инсеминацијата
Прашај го докторот кој те води дали со 3 неуспешни инсеминации можат да ти дадат ваучер. Мене со 2 инсиминации ми дадоа, но сепак јас сум 41. мада тогаш бев 39