гинекологот ме убедува дека нема да ги признаат тие спремограми што се направени во обични ординации кои не се овластени за асистирана репродукција, па се плашам да не ни’ е за џабе. Сигурна си дека ги признаваат од сите лаборатории без разлика дали прават инвитро?
Да не беа потребни инсеминациите , како документ ,за да поднесам за ваучер . Никогаш немаше да ги правам . И мене со 3 ИУИ ми одобрија ваучер за ИВФ . Спермограми 3 ни требаа , 1 правевме во Букуреш фондовски. Во Авицена и во Систина .
зошто немаше да ги правиш? сметаш дека е губење време и дека е подобро веднаш да се премине на ин витро?
Убавини бе полно срце среќа кога ке прочита човек ваква бета Стравот на страна храбра жено и само со убави мисли
Eve ja da ti kazam sto pravam so toa cuvstvoo.. Vo ista situacija sum kako tebe, mnoguu sum nespremna, raseana, neodlucnaa, zbunetaa, se zivo mi e izmesano vo glava. Cekam da pomine odreden period, da se osetam slobodna nekako, celo vreme sum vo grč i tri godini mi pominaa, 4 invitraa, sve neuspesi i ednostavnoo se razocarav malku, ali ne sum spremna za petoto invitro. Mislam da za se treba vreme ako e mozno da se dopustii vo odnos na vozrasta, ali ako osekjas deka nemas mnogu vreme, ne se opustaj, glava gore i iskoristi si e sansata, mozebii taa tvoja isplasenost ovoj pat ke rezultiraa vo toaa malo cudoo!!! Daj Boze!!!
Ja znaes onaa: 'pocni nesto pred da bides podgotvena' taa recenica me vodela do sega mnogu pati, zosto ako cekame da sme spremni.. Otide vozot Pozavno e drugoto, dali e nekoe prasanje sredeno vo odnos na dosegasnite neuspesi, nesto sto treba da se stori medicinski ili ne znam.. Dali za toa imas zeleno svetlo?
За тоа да, се е испитано, немаше нови насоки за понатамошни испитувања Фала ви пак на сите, и тие што не ве цитирав
Zdravo devojki Ajde pomos okolu Prolutex, gi poracav od Sofija edna kutija od 7 se 2000 den. Me interesira nekoj da pise koja golemina se iglite za bockanje I vlecenje i isto so kakov spric. Samo ednas gi imam koristeno pred 3god i ne se sekavam Fala Mnogu
Уф другарка, високи се ФСХ и Е2. Мислев да не си 2-3 месеци после стимулации, но 9 се доста и за после силни стимулации да се вратат хормоните во нормала. Не паничи, знаат некогаш да се полудени хормоните. Следен циклус повтори испитување, па ќе видиш дали ќе добиеш други вредности. Млада си за менопауза. Рана менопауза е наследна. Имаш ли во фамилија жени што рано влегле во менопауза? Како стоиш со антрални фоликули? Гледам и poor responder си. Можеби подобро би реагирала на Фостимон. Да одиш евентуално на консултација кај друг доктор за ин витро. Може ќе ти предложи друг пристап. И обавезно кај ендокринолог. Баш да видиш што ќе каже за високите вредност на фсх и е2.
Zencinja zdravo. Jas pocnuvam vtota borba Ke podavam dukumenti za vtor vaucer prasanjeto mi e dali treba dagi dadam i dukumentite od et. I betata vo fondot I dali treba pak na isto mesto dagi dostavam ili po posta dagi pratam
Pa nemisli taka jas imav 4 embrioni 2 mi vratija beta bese 0 na svez transfer so terapija estrofem dekortin utogestan keksan aspirin. Posle mi ostanaa uste 2 zamrznati trebase da cekam 6 meseci za vaucer jas resiv privatno da si go platam transferot mislev eden po eden embrioni ama doktor kaza gi vracane 2 ama pri. Odmrznuvanje eden prezivea samo go vrativme I jas Bev pozitivna se nadevav I sea imam 3 mesecno bebe.Imav I jas Strava ama sekoj den e nova nadez nokogas ne se znae teraj raboti e edno po edno
@Norah Jones не видов дали доби одговор за спермогратиме...за ивф мене ми бараа спермограмот од лабаратории кои имаат склучено договор со фондот за здравство. Јас имав еден спермограм од лабаратории која имала договор со фондот но во меѓувреме нивниот договор е раскинат и тој спермограм не ми го уважија. Така да подобро прашај во лабараториите кај што планираш да ги правиш дали имаат договор да не ти биди за џабе правењето.
Они сите викаат: Да, сигурно ќе ти го важат.... ај да видам ѕвонам во фондно со денови на телефоните кои ги оставиле за ИН ВИТРО инфо ама никој не крева
Каде сакате да правите вие, може некоја членка има правено, па ќе ти каже дали го важат. Ние конекретно поднесовме со спермограм од Авицена и Њу борн.
Дечки дали знае некој следната недела дека има неработен ден дали ќе земаат одмор докторите во Систина? Тенкс